Gündem

Seçmenler Dikkat ! Bunları Yaparsanız Oylarınız Geçersiz Sayılacak

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 9 Mayıs tarihli “Gümrük Kapılarında Görev Yapacak Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulları ve Sandık Kurullarının Görev ve Yetkileri ile Gümrük Kapılarındaki Oy Verme İşlemleri”ne ilişkin genelgesi yayımlandı. 

Söz konusu genelgede hangi oy pusulalarının geçerli hangilerinin geçersiz, hangi durumlarda oyların geçerli hangi durumlarda geçersiz olacağı hakkında detaylar belirtildi. Bu kapsamda seçmenlerin gani oylarının geçersiz olacağını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Oyların geçerli ve geçersiz sayılacak olan durumlar hakkında bir madde yayımlandı. Bu maddeye göre sandık kurulu tarafından verilen biçim ve renkte olmayan Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan, arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan, hiçbir yerine “Tercih” veya “Evet” mührü basılmamış olan birleşik oy pusulaları geçersiz olacaktır. Seçmenlerin bu oy pusulalarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

HANGİ OYLAR GEÇERSİZ OLACAKTIR

Ayrıca seçmenlerin oy pusulasında birden fazla cumhurbaşkanı adayına aynı ittifak içinde yer almayan birden fazla siyasi partiye veya birden fazla ittifaka ayrılan alanlara “Tercih” veya “Evet” mührü bastıklarında oyları geçersiz olacaktır.

Bunun yanı sıra birden fazla cumhurbaşkanı adayına, aynı ittifak içinde yer almayan birden fazla siyasi partiye veya birden fazla ittifaka ayrılan alana taşmış “Tercih” veya “Evet” mührü bulunan, bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış olan, üzerine “Tercih” veya “Evet” mührü dışında veya “Tercih” veya “Evet” mührü yerine herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış olan, üzerinde yer alan cumhurbaşkanı adaylarına, siyasi partilere ve ittifaklara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan, üzerinde yer alan matbu yazıların dışında yazılar veya harfler veya sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş olan birleşik oy pusulaları da geçerli olmayacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA