Gündem

Sefer Görev Emri Nedir? Kimler Sefere Katılabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamada sefer görev emrine değinmesi sonrası vatandaşlardan e- Devlet’e yoğun talep başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın Kahramanmaraş’ta açıklama yaptığı sırada salonda bulunanların “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları sonrasında Erdoğan; “Şuanda eğitimli kadrolarımızı göndermekteyiz. Sefer görev emri olanlar öncelikle hazır olsunlar ama şuan herhangi bir ihtiyaç yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de sınır içi ve sınır dışı operasyonlarıyla alakalı olarak; “Teröristlerle el pençe gezenler Türkiye’yi korkutacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar yeni bir dirilişin arifesindeyiz” dedi.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR? NASIL SORGULANIR?

Söz konusu emir kapsamında askerlik vazifesini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonrasında oluşan askeri ihtiyaçları nedeniyle askere alınmaları mümkün hale geliyor. Savunma Bakanlığı savaşlar ve diğer ihtiyaçlar dahilinde askere alınacak vatandaşlara sefer görev emrinde hangi birliklere katılım göstereceklerini düzenli olarak bildirmekte. 

Konuyla alakalı olarak size en yakın askerlik şubesine giderek müracaat edebilir veya PTT Şubelerinden rahatça alınabilen e- Devlet şifresiyle beraber www.turkiye.gov.tr adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres ise; 

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor.