Gündem

Şehir hastanelerine 5865 işçi alımı ve 8635 sağlık personeli alımı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, üniversiteye bağlı kamu hastanelerinde ve şehir hastanelerinde ki hizmeti arttırmak için yeni istihdam kadrolarının açılacağını duyurmasından hemen sonra YÖK başkanlığı tarafından kaç işçi alımı ve kaç sağlık personeli alımı yapılacağına dair açıklama geldi.

YÖK Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, şehir hastaneleri ve kamu üniversitelerine bağlı hastanelerde daimi olarak istihdam edilmek üzere 5865 işçi alımı ve 8635 sağlık personeli alımı olmak üzere toplam 14 bin 500 hastane personelinin alınacağını duyurdu.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

5814 Hemşire, 1130 Sağlık Teknikeri, 295 Röntgen Teknisyeni, 247 Laborant, 219 Ebe, 129 Fizyoterapist, 118 Eczacı, 101 Diyetisyen, 89 Psikolog, 87 Biyolog ve çeşitli ünvanlarda 406 adet olmak üzere toplam 8635 sözleşmeli personel, ayrıca 5865 adet çeşitli ünvanlarda sürekli işçi kadrosuna alımlar yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, başvuruların ne zaman olacağına dair net bir tarih vermedi ama, Koronavirüs pandemisinin artmasından dolayı, sağlık hizmetinde yaşanılabilecek aksaklıklara karşı en kısa zamanda başvuruların başlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamalar ışığında önümüzde ki hafta da tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İşçi alımı başvuruları, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un resmi internet sayfası olan iskur.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılması beklenirken, sağlık personeli alımı başvurularının, ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzu ile yapılacağı belirtiliyor.

Hangi mesleklerden ve hangi öğrenim düzeylerinden işçi alımı yapılacağına dair geniş bilgiler, önümüzdeki hata İŞKUR’un ‘’kamu iş ilanları’’ kategorisinde yayınlanacağı ve adayların, belirtilen meslek kodlarına girerek başvurularını yapabilecekleri.