Gündem

Şehirler arası seyahat yasağı var mı? 65 Yaş üstü seyahat izin belgesi alma

Hafta sonu İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Akşam saat 20.00’den sabah saatlerine kadar uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ardından şehirler arası seyahat yasağı olup olmadığı merak konusu oldu.

SEYAHAT KISITLAMASI VAR MI?

Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları yanı sıra seyahat kısıtlması da araştırılmaya başlandı. 65 yaş üstü büyükleri ile yolculuk etmek isteyenler 65 Yaş üstü seyahat kısıtlaması var mı?  65 Yaş üstü şehirler arası yolculuk yasak mı? sorularının cevaplarını araştırıyor. 65 Yaş üstü vatandaşların seyahat kısıtlaması hafta içinde de devam ediyor.

Şehirler arası seyahat yasağı var mı? 65 Yaş üstü seyahat izin belgesi alma

65 YAŞ ÜSTÜ ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YAPMALARI YASAK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü seyahat kısıtlaması ile ilgili olarak genelgede yayınlanan bilgilere göre Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları gerektiği bildirildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığına ait “e-Başvuru” ve “Alo 199” sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla  Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilenler seyahat edebilecekler.

Şehirler arası seyahat yasağı var mı? 65 Yaş üstü seyahat izin belgesi alma

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

65 yaş üstü vatandaşlar e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı üzerinden e-Başvuru kanalıyla durumlarına uygun seçenekleri işaretleyerek seyahat izni alabilir ve şehirler arası seyahat edebilirler. Alo 199 üzerinden de başvuru yaparak seyahat izin belgesi alınabilir.

SEYAHAT İZİN BELGESİ OLMADAN YOLCULUK YAPMANIN CEZASI NE KADAR?

Valilikçe verilmiş ‘seyahat izin belgesi’ olmaması durumunda yolcuya 3150 TL para cezası kesiliyor.