Gündem

Şehirlerarası seyahat yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde seyahat yasağı detayı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni genelgeyi gönderdi. Gece saatlerinde gönderilen genelgede seyahat yasağına ilişkin detay vatandaşların dikkatini çekti. Genelgede seyahat yasağının 81 ili de kapsadığı belirtildi. Seyahat kısıtlaması ne zaman ve hangi illere yapılıyor?

KRİTİK MADDE

Bakanlığın göndermiş olduğu genelgede seyahat yasağı ile ilgili önemli bir madde bulunuyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kısıtlama ve yasak kararları bugünden itibaren uygulanmaya başlanıyor. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağına ek olarak seyahat yasağına ilişkin önemli bir madde yer alıyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde seyahat yasağı detayı

DENETLEME YAPILACAK

81 il valiliğine iletilen İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde şehirlerarası seyahat etmek isteyenler için seyahat yasağı denetlemesi yapılacağı belirtildi.

Şehirlerarası seyahat yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde seyahat yasağı detayı

SEYAHAT YASAĞI HANGİ İLLERDE?

Açıklanan genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması olacak. hafta içi belirlenen saatler ve hafta sonu Cuma – Pazartesi sabah 05.00’e kadar şehirler arası seyahat yasağı bulunuyor.1

1Şehirlerarası seyahat yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde seyahat yasağı detayı

ZORUNLU HALLERDE İZİN VERİLECEK

Genelgede aynı zamanda zorunlu hallerde şehirlerarası seyahat izni verileceğinin de altı çizildi. Konu ile ilgili yayımlanan genelgede şu ifade kaydedildi:

“Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak) aşağıda belirtilen zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyenler,

Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu olanlar,

Birinci derece yakınının cenazesine katılmak için şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yer bulamayıp dönmek isteyenler

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler,

Cezaevinden kurumlarından salıverilen vatandaşlar”