Gündem

Şehit Ferhat Bozkurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt, Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı.

Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan Bozkurt’un (22) naaşı, helallik için Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’ndeki baba evine getirildi.

Helallik alınıp dua edilmesinin ardından Bozkurt’un cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi’ne götürüldü.

Şehidin annesi Şehri, abisi Turgay Bozkurt, nişanlısı Kübra Alçın ve yakınları burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Şehri, “Körpe kuzum nasıl kıydılar sana” diye ağıt yaktı. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren şehit yakınlarına müdahale etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala şehidin abisi Turgay Bozkurt’a sarılarak başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı namazın ardından cenaze, Balışeyh ilçesi Işıklar Köyü Mezarlığın’da defnedildi.

Bakan Ala, cenaze törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Şehitlerimiz bu ülkeyi bizlere emanet eden kardeşlerimizdir. Bizim bayrağımızdaki yıldız şehitlerimizi ifade eder. Yıldızı her gördüğümüzde o bizim şehidimizin temsilcisi o bizim şehidimizin simgesi diye biliriz. Bu ülkenin bütünlüğüne, varlığına bu milletin dirliğine kasteden alçaklar bilsinler ki tarih boyunca bu millet onlara çok ders vermiştir yine de verecektir Bizim için şehit olmak mertebelerin en yükseğidir.

Ama bu ülkeye kastetmek, ihanet etmek ve saldırmak alçaklığın en alçaklığıdır. Burada rekabet edilebilmesi mümkün değildir. Biran önce bu millete kurşun sıkmayı bıraksınlar, bu milletin evlatlarına kurşun sıkmayı bıraksınlar ve insan olsun teslim olsunlar. Bitirsinler bu mevzuyu. Biz bitireceğiz ama bu millette bu evlatlarımıza bize maliyet ödetmesinler.Çünkü ödeyenler onlarında aileleri.Bu ülke hiçbir zaman kim düşünebiliyor ki kimin aklına geliyor ki teröriste teslim olacak.

Olabilir mi böyle bir şey. 7 düvele teslim olmamış bir ülke teröristlere teslim olabilir mi. Teröristlere bırakılabilir mi. Bırakılmayacağına göre. O zaman bu millete bedel ödetmeyi bıraksınlar. Biz bedel öderiz. Ama arzu ediyoruz ki Türkiye evlatlarımız ve kardeşlerimizle birlikte 79 milyon ileri gitsin, kalkınsın. Şırnak’ından, Edirne’sine Antalya’sından, Sinop’una kadar 79 milyonla birlikte olalım.”

Dün Türkiye’de dünyanın en büyük köprülerden birinin açıldığını vurgulayan Ala, “Gelişelim, kalkınalım ve bu çocuklarımız orada onlara hizmet için gittiler. Orada asayiş hizmeti sağlıyorlar. Bu alçaklığın sınırı yok. Orada bu gençlerimize, askerlerimize, polislerimize ve korucumuza saldırıyor ne için. Bunlar orada onları korumak için gitmiş. Orada onların o saldıran alçakların ailesini, annesini, babasını ve oradaki yaşayanları korusun diye oradalar. Bizde oralarda görev yaptık. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bu millet çok badireler atlattı bu teröri de inşallah atlatacak ve bitirecek.” diye konuştu.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kamupersoneli.net – AA