Gündem

Selahattin Demirtaş: "Türkiye'den özür dileyip, siyaseti bırakacağız"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin, “Halka hizmet için harcanması gereken parayı çarçur eden, hırsızlıkla, soygunla talanla, rüşvetle cebine koyan bir tek belediye eş başkanımız varsa onu da hep birlikte cezalandıralım.” dedi.

Demirtaş, beraberinde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve bazı milletvekilleriyle DBP Yenişehir ilçe başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Partilerinin belediyecilik hizmetinde eksikler bulunduğunu anlatan Demirtaş, “Mükemmel bir belediyecilik mi yaptık, hayır. Eksikliklerimiz, yetmezliklerimiz ve yanlışlarımız oldu. Yerel yönetimlerimiz zorluklara rağmen halkın iradesini temsil etmeye çalışıyor.” ifadesini kullandı.

Belediye bütçesinin terör örgütü PKK’ya gittiğine dair iddiaların doğru olmadığını savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu ispatlarsanız defalarca söyledik, biz bütün Türkiye’den özür dileyip, siyaseti bırakacağız. Belediyelerden, milletvekilliğinden istifa edeceğiz. Belediyenin bütçesinden, dağa bayıra, şuraya buraya para gitmez, gitmesinin imkanı yok. Halkın parasını halka hizmet için harcanması gereken parayı çarçur eden, hırsızlıkla, soygunla, talanla, rüşvetle cebine koyan bir tek belediye eş başkanımız varsa, onu da hep birlikte cezalandıralım. Böyle bir onursuzluğu kabul etmeyiz.”

Kamupersoneli.net | AA