Gündem

SGK'dan Sevindiren Açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) arasında “Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılan Tıbbi Malzeme ve Tıbbi Cihazların Ödenmesine İlişkin Protokol” imzalandı.

İmzalanan Protokol ile sigortalıların daha önce kendi imkânlarıyla temin ederek bedelini SGK’dan aldığı tıbbi cihazlar artık Sağlık Bakanlığınca ücretsiz sağlanacak.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim yaptığı konuşmada “Şahıs ödemeleriyle ilgili sorunu ortadan kaldırıyoruz. İlgili tarafa doğrudan biz ödemeyi yapacağız, vatandaşı aradan çıkartacağız. Sağlık Bakanlığına, mevcut işlerinin yanında bizim üzerimizdeki böyle bir yükü de aldıkları için teşekkür ediyorum. Kendileri sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiler” dedi. 

Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş de, evde bakım hizmetlerinin sağlık hizmetleri alanında büyük ve önemli bir payı olduğunu vurgulayarak; uzun dönemde bakıma ihtiyaç duyan hastalara evlerinde ihtiyaç duyacakları tıbbi cihazlar Sağlık Bakanlığı tarafından hastalar taburcu olmadan önce verilecek .

“Artık vatandaşlarımızın hastaneden taburcu olmasına, sonrasında SGK’ya gitmesine gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili organizasyonları Sağlık Bakanlığı olarak biz yapacağız” diyen Gümüş, bu organizasyonun bedelinin de SGK tarafından karşılanacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, “Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılacak Tıbbi Cihaz ve Malzemelerin Ödenmesine İlişkin Protokol” imzalandı.

Kamupersoneli.net