Gündem

SGK Primlerini Ödeyen 430 Kişinin ByLock'cu Olduğu Ortaya Çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarından 430 kişinin ByLock’cu olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 667 sayılı KHK ile kapatılan FETÖ’nün kurumlarından Fatih Üniversitesi’nde görev yapan kişileri belirlemek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile irtibata geçerek sigorta primleri yatıran kişilerin listesini istedi.

171 Kişi İçin 29 İlde Operasyon

Şerif Ali Tekalan, Türkiye’de hakkında “FETÖ çatı davası”, “KPSS sorularının sızdırılması” ve “Futbolda şikede kumpas” gibi davalarda sanık olarak aranıyor. Şerif Ali Tekalan’ın rektörlüğünü yaptığı eski Fatih Üniversitesi’nin akademisyen ve çalışanlarına yönelik ise 171 kişinin yakalanması için 29 ile operasyon başlatılmıştı.

SGK’dan Liste İstendi

Söz konusu soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Bu kapsama İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 667 sayılı KHK ile kapatılan FETÖ’nün kurumlarından Fatih Üniversitesi’nde görev yapan kişileri tespit etmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile irtibata geçerek, sigorta primleri yatırılan kişilerin listesini istedi.

430 ByLock Kullanıcısı

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep ettiği 910 kişinin bulunduğu liste emniyet birimine ulaştı. Söz konusu listeyi incelemeye alan polis ekipleri, listede yer alan 430 ismin örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğunu ortaya çıkardı. 

Çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, ‘ByLock’ kullandığı belirlenen şüphelilerden 90’ının 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden önce ülkeyi terk ederek yurtdışına kaçtığını tespit etti.

Çalışmalar Devam Ediyor

168 kişinin farklı davalara yargılanmalarının devam ettiği belirlendi. İsimleri ilk kez listede belirlenen 172 kişiden 1’inin başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olduğu ortaya çıktı. SGK’dan gelen listede simleri bulunan diğer 171 kişinin yakalanması için bu sabah İstanbul merkezli olmak üzere, Ankara, İzmir, Erzurum, Muğla, Bursa, Sivas, Konya ve Trabzon’un da arasında yer aldığı 29 kentte eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Başlatılan operasyon kapsamında, şu ana kadar 63 şüpheli yakalanarak göz altına alınırken, 108 kişi ise firari olduğu belirlendi. Yakalanarak gözaltına alınan 63 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 108 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA