Gündem

SGK, SSK ve Bağkur ikramiye ve promosyon ücreti ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Emeklilere promosyon ödemelerinin yanı sıra ikramiye ödemeleri ile birlikte 3 bin TL tutarında ödeme yapılması bekleniyor. 2020 yılında ramazan ve kurban bayramlarında Bin’er Tl ikramiye ödemesi yapılacak. Ayrıca Temmuz ayında maaş zamları olacak. SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine mart Mayıs Temmuz ve Ağustos aylarında yeni ikramiye ödemeleri promosyon ödemeleri müjdeleri geldi. Emekli maaşlarını bankalardan alan vatandaşlar için uygulamaya sokulan promosyon; maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl almak şartıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere verilen ödemeye denmektedir..

İKRAMİYE, PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

18-22 Mayıs tarihinde Bin TL, 27-30 Temmuz tarihinde ise Bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Henüz promosyon ödeme tutarı kesinlik kazanmadı. Emekliler istedikleri bankalar ile maaş anlaşması yapabilirler. Bunun için bankalara müracaat edebilirler..

PROMOSYON TUTARLARINDA ARTIŞ YAPILMASI BEKLENİYOR!

Bazı bankalar erken davranıp daha süre dolmadan emeklilerle promosyon anlaşmasını yaparken, emeklilerin pek çoğu tutarda artış olup olmayacağını beklemeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, bankalar ile masaya oturup, halen maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olan taban promosyon tutarlarında artış yapması bekleniyor.

Taban tutarın 500-600 liraya yükseltilmesi beklenirken, bankaların kampanyaları da hız kazandı. Bazı bankalar ek ürünler kullananlara promosyonu artırdı. Emekliye bin 250 liraya varan promosyon ödemesi yapılırken, bazı bankalar emekli getirene de ödeme yapıyor.

BANKALAR DAYATMA YAPABİLİR, İZİN VERMEYİN

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, emeklilere bazı dayatmalar yapıldığını söyledi. Emeklilerin acele etmemesini ve yeni teklifleri beklemesini söyleyen Erdem, “Promosyon teklifleri sırasında kart kullanımı, fatura ödeme talimatı istenebiliyor. Bunlara dikkat edin.” dedi.

13 MİLYON EMEKLİYE 300 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Yaklaşık 13 milyon emekliye geçen yıl aylıkları karşılığında 300 milyar lira civarında ödeme yapan SGK’nin emeklilere bu yıl 350 milyar lira aylık ödemesi öngörülüyor.

SGK, SSK ve Bağkur ikramiye ve promosyon ücreti ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Kurum, geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri kapsamında da emeklilere 21,4 milyar lira ödeme yapmıştı.

BANKALAR TEKLİFLERİ ARTTIRIYOR

Emekliye promosyon teklifi için bankalar el arttırmaya devam ediyor. 1250 TL’yi bulan promosyon teklifleri ek müşteri getirilmesi durumunda 2500 TL’ye çıktı. Sizler için bankaların promosyon tekliflerini derledik. İşte en yüksek promosyon teklifi veren bankalar…

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

AKBANK

450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM’lerden ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor. Emekliler, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaptan para çekebiliyor.

FİBABANKA

Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

SGK, SSK ve Bağkur ikramiye ve promosyon ücreti ne kadar ve ne zaman ödenecek?

DENİZBANK

450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Alışveriş ve faturalarda indirim, özel faizli kredi gibi uygulamaları var.

ING BANK

450 liraya varan ödemeye ek olarak emekliler, 2 otomatik fatura talimatı vererek 250 lira, bir emekli arkadaşını ING’ye getirerek 150 ve ING Mobil kullanarak 50 lira ek nakit promosyon kazanabiliyor.

İŞ BANKASI

450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartı ücreti almıyor, özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

HALKBANK

1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

TEB: 2020 yılında en az 850 TL emekli maaş promosyon ödemesi yapan TEB, en yüksek 1.000 TL promosyon ödemesine ek 100 TL ödeme yaparak toplam promosyon ödemesini 1.100 TL’ye çıkarıyor. 10 emekliyi TEB’e getiren müşterisine, kişi başına 150 TL toplamda ise 1500 TL’ye varan ödeme yapacak. Böylece toplam promosyon 2 bin 500 TL’ye kadar çıkacak.

QNB FİNANSBANK 

QNB Finansbank, emekli maaşını üç yıl boyunca kendisinden alma sözü veren emeklilere 1.250 TL’ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, ayrıca emekli tanıdıklarının maaşını QNB Finansbank’a yönlendiren müşterilere, yönlendikleri emekli başına 125 TL olmak üzere toplamda 1.250 TL nakit kazanma fırsatı sunuyor.

Bu iki kampanya sayesinde bir emekli müşteri toplamda 2 bin 500TL’ye kadar nakit kazanma fırsatı yakalayabilecek. QNB Finansbank müşterisi emekliler, Türkiye’deki tüm QNB Finansbank şubelerinde öncelikli hizmet alabilmelerinin yanı sıra yurt içi tüm banka ve ATM’lerden ayda iki defa ücretsiz para çekme hakkına da sahip olacaklar.

Buna ek olarak, bireysel internet bankacılığı kullanılarak yapılacak işlemlerden EFT ve havale işlemleri de ücretsiz olacak.Ayrıca CardFinans Emekli kredi kartına sahip olan emekliler, ilk yıl yıllık üyelik ücreti ödemeyip, eczane ve marketlerde QNB Finansbank POS’larından yapacakları 50 TL ve üzeri alışverişlerde yüzde 5 oranında, aylık 15 TL indirim ayrıcalığından da faydalanabilecek.

.