Gündem

SGK ve TSK Arasında Sağlık Anlaşması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Arasında sağlık hizmetleri protokolü imzalandı.Sosyal güvenlik kurumunda düzenlenen imza törenine  Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Ömer PAÇve SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim BAĞLI katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim BAĞLI Türk Silahlı Kuvvetleri ile yapılan anlaşmanın imza töreninde konuşma yaptı. Sağlık finansmanı yapan bir kurum ve bir geri ödeme kuruluşu  olan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’nın vatandaşlar arasında en dikkat etmesi gereken kurumların başında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin geldiğini belirledi.

“Türk Silahlı Kuvvetlerine SGK olarak ne kadar hizmet etsek azdır” diyen Başkan Bağlı, “Sayın Bakanımızın ilk talimatı bu yöndeydi. TSK’nın sağlık alımına ilişkin her türlü talepleri birinci öncelik olarak ele alınacaktır. Bu çerçevede kendileriyle bakanlar düzeyinde bir protokol imzalandı. Şimdi de alım sözleşmesi usul ve esaslarına ilişkin protokol imzaladık”

diye konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı şehit yakınlarına ve gazilere emeklilik açısından da hizmet sunduklarını belirtti. Başkan Bağlı konuşmasına “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. SGK olarak gazi ve şehit yakınlarına hizmeti önceliğimiz olarak görüyoruz” diyerek devam etti.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Ömer  PAÇ 31 askeri hastane, iki eğitim ve araştırma hastanesi, rehabilitasyon ve bakım merkeziyle Yüce Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine kesintisiz hizmet verdiklerini belirtti.

Sağlık ve GATA komutanı Korgeneral Ömer PAÇ 15 bin personelin canla başla en iyi sağlık hizmetini vatandaşlarımıza sunabilmesi için çalıştığını belirtirken 
Yaptığımız Sağlık Hizmetleri Protokolü ile elde edeceğimiz deneyimle daha modern hizmet sunulacaktır. Protokolün hazırlanmasında Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve tüm SGK personeline gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hizmet alanlarının sadece Türk Silahlı Kuvvetlerini değil sivil vatandaşlarıda içerdiğini söyleyen Sağlık ve GATA komutanı Korgeneral PAÇ “Yaptığımız Sağlık Hizmetleri Protokolü ile elde edeceğimiz deneyimle daha modern hizmet sunulacaktır. Protokolün hazırlanmasında Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve tüm SGK personeline gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum”” dedi.