Gündem

Sınav Duası – LYS Sınavına Girmeden Önce Okunması Gereken Dualar

 LYS Maratonu 18 Haziran 2016 Cumartesi günü başlıyor. Lisans Yerleştirme Sınavı’nın ilki olan LYS-4 (Sosyal Bilgileri) Sınavı ile baslaşayacak olan sınav maratonu büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor.

Tüm sene boyunca Üniversite’ye yerleşme adına büyük hazırlıklarla beklenen Lisans Yerleştirme Sınavları öncesi adaylar son çalışmalarını tamamladı ve artık sınav saatini beklemeye başladı. Bu yazımızda adayların sınavdan önce okumaları gereken duaları sizler için bu başlık altında topladık.

Sınavlar İçin Manevi Hazırlık



Sınav günleri ve sınava girmeden önce okunacak dualar, ayetlerden bazıları şu şekilde. 

Salat-ı Nariye Duası

Sınav günü Salat-ı Nariye Duasını “Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız.” 70 defa okumak sınav esnasında cevapları hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca  “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” ayetininde faziletleri oldukça fazladır. “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” ayetini 11 kere sınav esnasında okuyarak hatırlamakta zorlandığınız soruların cevaplarını hatırlayabilrsiniz.


A’la Suresi Her Derde Derman

Kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim’in a’la suresi’nde yer alan ve peygamber efendimizin okuma yazma bilmediği için kendisine gelen ayetleri hatırlamaktan korkması üzerine Hz. Cebrail (A.S) aracılığıyla yaradandan ALLAH(c.c)’tan gelen “Sana Okutacağız ve Unutmayacaksın” manasına gelen “Senukriüke Fela Tensa” ayetini okumanın unutulan şeyleri hatırlama konusunda yardımcı olduğu biliniyor.

Amener Resûlü Ayeti

# Euzu billahi mineş şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahim


# Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi’na ve etâ’na, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahizna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va’fuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.

Sınava girecek tüm adaylara kamupersoneli.net ailesi olarak başarılar dileriz.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net  | Ankara