Gündem

Sınavı İptal Edilen Astım Hastası Öğrenciye Müjdeli Haber Geldi!

Tokat’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren astım hastası fen lisesi öğrencisi Baş, tüp ilaç ile salona girdiği gerekçe gösterilerek sınavı ÖSYM tarafından iptal edilmişti.

Güzel Haber Geldi…

Ancak Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleşme Merkezi’nin (ÖSYM) yaptığı görüşmelerin ardından müjdeli haber geldi ve Baş’ın ünivetsiteye girmeye hak kazandığı bildirildi.

‘Dostane Çözüm’

KDK ile ÖSYM’nin uzlaşması sonucu verilen karar doğrultusunda sınavı geçerli sayılan Baş’ın yaptığı tercih sonrasında şuan belirtilmeyen bir üniversitenin psikoloji bölümüne yerleştirildi.

Astım hastası Baş üniversite hayallerine KDK’nın ‘dostane çözüm’ kapsamında yaptığı görüşmelerle kavuştu.

KDK’ya Borçluyum

Öğrenci Baş bu olayın ardından kuruma mektup gönderdi. Baş tarafından gönderilen mektupta çok istediği psikoloji bölümünü kazandığı ve eğitim görmesini KDK’ya borçlu olduğunu ifade etti.

Sınavının geçerli sayılmasında çok emeği olan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a ve kurum çalışanlarına teşekkürü bir borç bildiğini açıkladı.

Hiçbir Şey Düzelmeyecek!

Öğrenci Baş sınavının geçersiz sayıldığı haberini aldığında “Tamam bitti. Artık hiçbir şey düzelmeyecek.” diyerek çok üzüldüğünü ve ardından KDK’ya yaptığı başvurunun sonuç vermesinden ise büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hayal Ettiğim Yerdeyim

Baş’ın KDK’ya gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Kamu Denetçiliği Kurumuna çok minnettarım. Benimle birlikte benzer durumda birçok arkadaşın da onların sayesinde sınavı geçerli sayıldı, o arkadaşlar için de ayrıca minnettarım. Ben şimdi istediğim, olmayı hayal ettiğim yerdeyim.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA