Gündem

Şirketler Tarafından En Son Yapılan Referandum Anket Sonuçları !

Bilindiği gibi 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanlığı Sistemine ilişkin halk oylaması gerçekleştirilecek. Referandum tarihi yaklaşırken vatandaşlar referanduma ilişkin şirketlerin yaptığı anket sonuçlarını merak ediyor.

AKAM ANKET SONUÇLARI

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) resmi Twitter hesabından son anket sonuçlarını duyurdu. Duyurulan anket sonuçları EVET: 42,25 , HAYIR: 57,75 olarak ifade edildi.

MERAL AKŞENER’DEN ANKET SONUCU AÇIKLAMASI

MHP’li Meral Akşener anket sonuçlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Meral Akşener konu ile ilgili açıklamasında “Aşağı yukarı 54/46 şeklinde hayır çıkacak. Hayır çıkması durumunda Sayın Cumhurbaşkanımız milletle inatlaşmaz siyasi kumaşı buna müsait değil. Uzun süredir bu konu Türkiye’deki değerler üzerinden konuşuluyor. Bu seçimde bir parti seçimi olmadığı için vatandaş bir kulak çekme uyarısı yapacak bu seçimde. Sayın Cumhurbaşkanı’nı vatandaş seçti. Her ne kadar o şu an partili bir Cumhurbaşkanı gibi davransa da milletin talebi ile inatlaşmayacağına kesin eminim.” ifadelerine yer verdi.

SONAR’IN ANKET SONUÇLARI

Referandum sürecinin en başından beri SONAR Araştırma’nın Başkanı Hakan Bayrakçı HAYIR’ın önde olduğunu savunuyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hakan Bayrakçı şu ifadeleri kullandı;

“Biz %51,5 ‘Hayır’ bulduk ve bu rakamda devam ediyoruz. Bu durumu değiştirecek bir şey olmadı. Yurt dışı oylarının seçim sonuçlarında etkili olacağı söyleniyor ama 1 milyon 400 bin seçmen oy kullandı. Bu da toplam seçmenin %3’ü civarında bir şeye tekabül ediyor. O oyların %60-%40 gibi dağılması çok büyük fark yaratmaz.”

ANAR’IN ANKET SONUÇLARI

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin ANAR’ın da referandum anket sonuçları açıklandı. ANAR referandum anket sonuçlarına göre referandumdan yüzde 52 evet, yüzde 48 hayır çıkacak. Kararsızların oranı ise yüzde 8 olarak ifade edildi.

MAK ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

MAK Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre referandumdan yüzde 54,60 EVET, yüzde 41,40 HAYIR çıkacak.

KONSENSUS ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

Konsensus Araştırma Şirketi tarafından 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bir anket yapıldı. Yapılan anket sonuçlarına göre referandumdan yüzde 51,20 EVET, yüzde 48,80 HAYIR çıkacak.

İVEM ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

İvem Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre referandumda yüzde 58,20 EVET, yüzde 41,80 HAYIR çıkacak.

NET ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

Net Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre referandumdan yüzde 49,20 EVET, yüzde 50,80 HAYIR çıkacak.

GEZİCİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yapılan ankette referandumdan yüzde 48 EVET, yüzde 52 HAYIR çıkacak.

GENAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

Genar tarafından yapılan referandum anket sonuçlarında yüzde 54 EVET, yüzde 46 HAYIR çıkacağı ifade edildi.

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket sonucunda referandumdan yüzde 55,4 EVET, yüzde 44,6 HAYIR çıkacak.

İNGİLİZ QRİOUSLY ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKET SONUÇLARI

Yapılan anket sonucunda 16 Nisan’da yüzde 61,4 EVET, yüzde 38,6 HAYIR çıkacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. ben diyorum hayır çıkacak evet çıkarsa suriye ırak ve afganistan dan farkımız olmaz