Gündem

Şırnak'ta 53 Bölge 15 Gün Süreyle Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Şırnak Valiliği web sayfası üzerinden yayımladığı bir basın açıklaması ile şehre bağlı bazı bölgelerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. 

İlan edilen 15 bölgenin, özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi ile ilgili olarak Şırnak Valiliği’nce yayımlanan basın açıklamasında, terör eylemleri nedeniyle sosyal hayatın etkilendiği ve açıklanan bu bölgelerde kamu düzenin yeniden sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek operasyonlar kapsamında bu kararın alındığı bildirildi. 

Şırnak Valiliği yayımladığı basın açıklamasında ayrıca, bölgede yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde operasyonlar düzenleneceği ve vatandaşların zarar görmemeleri için bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiği bildirildi. 

Şırnak Valiliği Tarafından Yayımlanan Basın Açıklaması,

5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11’inci maddesi ve 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince, ilimizde bulunan aşağıda koordinatları verilen bölgelerde, Milli Güvenlik, Kamu Düzeni ve Kamu Esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması maksadıyla,

İlimiz Besta Bölgesi; Tilki Sırtı, Rüzgarlı Dere, Baryi Deresi, Berguali Tepe, Kırmızı Sırt, Zivipınarı Mevkii, Düz Sırt Kuzeyi, Kırmızı Pınar Mevkii, Yayla Tepe, Sulu Dere, Yeşil Tepe, Havuşa Tepe, Cemigördamı Mevkii, Baş Sırtı, Resti Dere, Sersik Tepe, 928 Rk. T. 500 m Batısı, İnek T. 1 Km. Doğusu, Bıçak Kayası 750 m. Kuzeydoğusu, Ali Tepe, 1681 Rakımlı Tepe, Meşe Dağı, 1583 Rakımlı Tepe, 1312 Rakımlı Tepe, 1493 Rakımlı Tepe, 1608 Rakımlı Tepenin 850 m. Kuzeyi, Büyük Dere 600 m. Kuzeybatısı, Yayla Tepe, 1602 Rakımlı Tepe, Kara Tepe, Mameliyipınarı Mevkii ile Karasır Tepe, 1621 Rakımlı Tepe, Cebrikurza Mevkii, Göllüpınar Mevkii, Otlu Tepe, Ot Tepe, Herbuşyayla Mevkii, Cami Tepe, 1759 Rakımlı Tepe kırsal alanları arasında,
 
İlimiz Cudi Dağı Bölgesi; Kurtik Tepe, Büyükdağ, 1493 Rakımlı Tepe, Şükrasik Deresi, Sarıtaş Kayası, 958 Rakımlı Tepe, Şikabat Yaylası, 2101 Rakımlı Tepe, Zinara Tepe, Yusuf Mağarası, 1567 Rakımlı Tepe, 1762 Rakımlı Tepe, Ağalar Tepe kırsal alanları arasında bulunan bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 16 Mayıs(Dahil) – 30 Mayıs(Dahil) 2018 tarihleri arasında (15) gün süreyle Valiliğimizce özel güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir.

Kamupersoneli.net – ANKARA