Gündem

Sırrı Süreyya Önder : " Dokunulmazlıklarımızı Kaldırın Kandil Ricalarını Mahkemede Açıklayacağız"

 Kandile Ricacı Gönderen Kimmiş Göreceğiz!


Kaldırın Dokunulmazlığımızı Bunları Mahkemede Konuşacağız . Dokunulmazlıkların oylaması sırasında mecliste hararetli anlar yaşanıyor. hdp milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve AK Partili Milletvekilleri arasında büyük tartışmalar yaşandı. Sırrı Süreyya Önder AK Partili Milletvekillerine “Çocuklar gibi attığınız oyları göstermeyin kendi şerefiniz olsun”  deyince ortam gerildi. AK Parti sıralarından yüksek sesler ve “sen kandilden emir alan birisin senin konuşmaya hakkın var mı?”  soruları geldi.

Bunun üzerine HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder “Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı, beni aradı, “Kandil’e gittiniz, ne oldu?” dedi. Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. (HDP sıralarından alkışlar) Onun için, Kandil’den talimat alan kimmiş, Kandil’e haber gönderen, ricacı gönderen kimmiş, kaldırın dokunulmazlığımızı, bütün bunları mahkemelerde konuşacağız.” dedi.

TBMM’de dokunulmazlıkların oylaması işlemine devam ediliyor. Şu an milletvekilleri 2. Tur 2. Madde için kapalı oylama işlemine devam ediyor. 

TBMM haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara