Gündem

Sivil İmamlar Kimle Görüştü? ABD Yanıt Vermedi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk yazılı olarak ABD Büyükelçiliği’ne sorularını yöneltti.

Ancak İstanbul Başsavcılığı bu yazıya cevap alamadı. Cevap gelmemesinin adından Adalet Bakanlığı aracılığı ile ABD Adalet Bakanlığı’na aynı sorular tekrar yöneltildi.

Hürriyet Gazete’si İstanbul Başsavcılığı’nın ABD’ye gönderdiği o yazıya 7 Eylül tarihinde ulaştı.

TC’ye Karşı Yapılan Bir Eylem!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Adalet Bakanlığı’nın MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin ABD’ye gönderdiği yazının içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan bir eylemden bahsedildi.

Yazıda, şu açıklamalar belirtildi: Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait yardım TIR’larının 1 Ocak 2014’te Hatay Kırıkhan’da, 19 Ocak 2014’te ise Adana Ceyhan’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup sivil ve asker şahıslar tarafından durdurularak arandığı belirtiliyor. Yazıda bu operasyonun, devlet sırrı olan yardım faaliyetinin deşifre edilmesi eylemi kapsamında örgüt yöneticilerinin talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin askerlerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı yapıldığı belirtiliyor.

FETÖ İmanlarının Görevleri Soruldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı gönderdiği yazıya cevap alamamasının ardından, Adalet Bakanlığı’nın ABD Adalet Bakanlığı’na yazının 2’inci bölümünde İT TIR’ları operasyonunu organize ettiği belirtilen sivil FETÖ imamlarının görevlerine ilişkin belirtilen ifadeler şu şekilde belirtildi:

“FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızdırdığı ve olayların gerçekleştiği tarih aralığında Hatay ve Osmaniye illerinde görev yapan astsubay ve uzman çavuş rütbesindeki Jandarma personeli örgüt mensuplarından sorumlu ‘Öğretmen’ statüsünde örgüt yöneticisinin Bayram Andaç olduğu,

Yine aynı olay kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızdırdığı ve Ankara ilinde görev yapan subay rütbesindeki Jandarma personeli örgüt mensuplarından sorumlu ‘Müdür Yardımcısı’ statüsündeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Yabancılar Daire Başkanı olarak görev yapan Muharrem Gözüküçük olduğu tespit edilmiştir.”

ABD’den Beklenilen Yardım

ABD Adalet Bakanlığı’na gönderilen yazının son kısmında ise ABD’den beklenilen yardıma ilişkin ifadeler yer aldı. Bu ifadeler söyle:

“Söz konusu telefon numaralarından belirtilen tarih ve saatlerde,

> Hangi gerekçe ile Ankara Büyükelçiliğiniz ve İstanbul Başkonsolosluğunuzun arandığının

Hangi görevlilerle görüşme yapıldığının

> Görüşmenin mahiyetinin…”

Yazıda, adli yardımlaşma talebinin dayanağı olarak, Türkiye – ABD arasında suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşması gösterildi. Türkiye Adalet Bakanlığı üzerinden ABD Adalet Bakanlığı’na 7 Eylül 2017’de gönderilen bu yazıya da henüz yanıt gelmedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA