Gündem

"Siz Varken Bir Şey Olmayacak"

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığınca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin belirli yerlerine anı defterleri konuldu. Külliye’nin önünde demokrasi nöbeti tutanlar, anı defterlerine yazarak 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepkilerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Halka İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, Cumhurbaşkanlığı arşivlerinde kalmak üzere, Külliye’nin 9 ayrı noktasına vatandaşın duygu ve düşüncelerini yazmaları için anı defteri koydukları ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde ve Millet Camisi’nde yapılan tüm organizasyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu belirten Astarcı, şöyle devam etti:

“İki kürsü caminin girişinde ve Külliye’nin bulunduğu cadde de olmak üzere toplam 9 ayrı noktada Cumhurbaşkanlığı anı defteri koyduk. Defterlerimiz, Cumhurbaşkanlığı armasını taşıyan, turkuaz renkli, yaklaşık 200 sayfalı defterler. Bugüne kadar, pazartesi gününden beri, her kürsüde 25-30 civarı defter bitti.”

Astarcı, vatandaşların darbe girişimi ile ilgili anı defterlerindeki paylaşımlarının duygulu ve anlamlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içinde yer alan dört minareli Millet Camisi’nin şerefelerine çarşamba gününden beri, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarının çıktığını ve bayrak dalgalandırdığını belirten Astarcı, buna devam edeceklerini aktardı. 

“Siz varken bir şey olmayacak”

Anı defterine duygularını yazanlardan Betül Aldeyah, Suriye’deki iç savaştan dolayı 3 yıl önce Türkiye’ye geldiğini anlattı. 

Darbe girişiminin yaşandığı gece çok korktuğunu dile getiren Aldeyah, “Türkiye Suriye olursa diye çok korktuk, çok üzüldük.” dedi.

Gölbaşı’nda oturduğunu aktaran Aldeyah, çok yakınlarında patlama olduğunu ve darbeyi ilk saatlerden itibaren korkuyla yaşadığını ifade etti. Aldeyah, anı defterine şunları yazdı:

“Sevgili Cumhurbaşkanımız, ben Suriyeli bir gencim, Türkiye’ye savaştan dolayı geldim ve Türkiye’de darbe olunca çok korktuk, Suriye gibi olursa diye ve çok dua ettik Allah’a. Çok zor günlerdi ama biliyoruz ki siz varken bir şey olmayacak. Allah Türkiye’yi korusun ve sizi başımızdan eksik etmesin.” 

“Hepimiz ders çıkarmak zorundayız”

Anı defterindeki paylaşımlarında, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgisini dile getiren Azize Odabaşı ise “dehşet verici” diye nitelendirdiği 15 Temmuz gecesini hiç kimsenin unutamayacağını vurguladı. 

“Allah bir daha yaşatmasın. Darbelerin yararlı olduğunu görmedik. Hem insanlarımızı hem de Türkiye’yi çok gerilere götürdü ama hepimiz ders çıkarmak zorundayız. Birlik ve beraber olmak durumdayız.” diye konuşan Odabaşı, anı defterinde, cesaretli duruşu ve ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgilerini ilettiğini söyledi.

Aydın Arslan ise bütün kesimlerin birlikte hareketi ile çok büyük bir belanın imha edildiğine işaret ederek halk olarak birlik ve beraberlik içinde olmayı “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sloganıyla öğrendiklerini belirtti. Arslan, anı defterine Cumhurbaşkanına teşekkür ettiğini, darbelerin ve FETÖ’nün sistemin dışına itildiğini ve bunun Erdoğan sayesinde yapıldığını yazdığını kaydetti.

Kamupersoneli.net | AA