Gündem

Skandal Türkiye Kararı ! ABD 3 Bakanı Yaptırım Listesine Aldı

Beyaz Saray tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Hazine ve Dışişleri Bakanlıklarına Türkiye’deki bazı kurum ve kişilere yaptırımlar getirmeleri için yetki veren başkanlık kararnamesini imzaladığı belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Söz konusu açıklamada “Başkan Trump, bilhassa Türkiye hükümetinin son dönemde Suriye’nin kuzeyinde yaptığı askeri müdahale olmak üzere Suriye içindeki ve bu ülke ile ilgili alanlardaki durumun, DEAŞ’ı yenme kampanyasını baltaladığını, sivilleri tehlikeye attığını ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğini düşünüyor.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Trump2ın bu konuda bazı adımlar attığına da dikkat çekildi.

Açıklamada, Hazine Bakanlığının, Dışişleri Bakanlığı ile birlikte belirleyeceği, Suriye’de barış, güvenlik, istikrar ya da toprak bütünlüğünü tehdit eden mevcut ya da daha önce görev yapmış bazı Türk hükümet yetkililerinin ABD’deki mal varlıklarına el konulabileceği kaydedildi.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu açıklamada Suriye’de ateşkesi engelleyen, Suriye’ye gönüllü olarak dönmek isteyen kişileri korkutan ya da engelleyen, Suriyeli mültecileri zorla geri döndürmek isteyen, Suriye’de siyasi çözümü destekleme çabalarını engelleyen ya da kesintiye uğratan eylemleri destekleyen ya da yapan kişilerin de yaptırımlardan etkileneceği belirtilerek ABD Hazine Bakanlığının belirlediği finansal kurumlara da kısıtlama getirilebileceği ifade edildi.