Gündem

Sokağa çıkma yasağı kapsamında kesilen cezalar iptal olacak mı? Bakan Soylu açıkladı!

31 ilde 48 saat boyunca süren sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, hayvanlarını gezdirenlere kesilen cezalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TALİMATIM CEZA KESİLMEMESİ YÖNÜNDE

HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği’nin) kurucu başkanı olan Ömür Gedik, ‘Köpeğimizin ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıktığımızda ceza kesiyorlar’ itirazlarından sonra, İçişleri Bakanı Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmede, Bakan Soylu, “Bu konuda talimatım ceza kesilmemesi yönünde, ceza kesilmesi söz konusu değildir, kesilen cezaları da iptal edeceğiz” diyerek, hayvan sahiplerine müjdeli haberi verdi.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında kesilen cezalar iptal olacak mı? Bakan Soylu açıkladı!

ÇOK UZAĞA GİTMEDEN ÇIKABİLİRLER

Bakan Soylu, açıklamasında, hayvanlarını gezdirecek olan vatandaşlara, evlerinin önüne çıkabileceklerini ve çok uzaklaşmamaları gerektiğini ifade etti. Bakan Soylu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bu konuda talimatım ceza kesilmemesi yönünde, ceza kesilmesi söz konusu değildir, kesilen cezaları da iptal edeceğiz”

TALİMAT VERİLDİ

Soylu, kaymakamlık ve belediyelere karantina süresi boyunca hayvanları besleme talimatının verildiğini ifade etti. Aynı zamanda hayvanları besleyen gönüllülerin de belediye ve kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde besleme işlemine devam edebileceklerini açıkladı.