Gündem

Sokağa çıkma yasağı kapsamında pazarlara düzenleme geldi! Pazarlar hangi gün kurulacak?

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, geçen haftaya uygulanan sokağa çıkma yasağında pazarcıların hazırlıksız yakalandığını açıkladı. Bu sebeple pek çok esnafın malları ellerinde çürüyüp çöpe gitti. Bu hafta uygulanacak sokağa çıkma yasağında hazırlıklı olduklarını ifade eden Başkan Karaca, pazar günlerinin düzenlendiğini açıkladı.

PAZARLAR CUMA VE PAZARTESİ KURULACAK

30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde düzenlenecek olan sokağa çıkma yasağına karşı, kurulan pazarların zamanın değiştiğini ifade eden Bakan Ali Karaca, açıklamasında, “Cumartesi günü kurulacak pazarlarımızı cumaya, pazar günü olanları da pazartesiye aldık. Sokağa çıkma yasakları bu şekilde devam ettiği sürece pazarların günleri bu düzende olacak. Bu sayede hem halkımızın ihtiyacını karşılayacağız hem de pazarcı esnafımız mağdur olmayacak. Ayrıca meyve sebze almak isteyen vatandaşımız için marketlerin dışında bir alternatif sunmuş olacağız” ifadesini kullandı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında pazarlara düzenleme geldi! Pazarlar hangi gün kurulacak?

ÇOK DİKKATLİ DAVRANILACAK

Karaca, geçen hafta uygulana sokağa çıkma yasağı öncesinde insan sağlığını tehlikeye atan görüntüler ortaya çıkmıştı. Bu hafta sonu pazarlarda bu tür sıkıntıların olmayacağını ifade eden başkan açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bütün pazarcı esnafımız maske ve eldiven kullanıyor. Bu konuda hiçbir esnafa ayrıcalık yoktur. Zaten denetimler yapılıyor. Vatandaşlarımız bu kurala uymayan esnafımızı şikâyet etsinler. Ayrıca pazarlar için belirlenen iki esnaf arasındaki mesafe gibi kurallara da herkes uyuyor. Pazarlarda seçme işlemi yapılmıyor. Vatandaşlarımız hijyen konusunda rahat olsun”