Gündem

Sokağa çıkma yasağı mı geliyor? Bilim Kurulu açıkladı!

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bilim Kurulu’nda görev alan Prof. Dr. Tevfik Özlü, katılmış olduğu programda merak edilen sorulara cevap verdi. Dr. Özlü, sokağa çıkma yasağıyla ilgili gelen bir soruya, kararın yetkililer tarafından verileceğini ifade etti.

KARARI YETKİLİLER VERMELİ

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün illere göre koronavirüs dağılım sayısını paylaşmasının ardından salgının Türkiye’deki bütün illerde görüldüğü ortaya çıktı. Bilim Kurulu Üyesi, en fazla vakanın İstanbul’da görülmesinin ardından, “İstanbul’a sokağa çıkma yasağı gelecek mi?” sorusuna cevap verdi.

Özlü, Bilim Kurulu’nun bu konuyla ilgili bir öngörüsünün olduğunu ancak kararın yetkililer tarafından verilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul halkının bu duruma daha da uyarlı yaklaşması gerektiğini söyleyerek, sokağa çıkmayarak, tedbirlerini kendilerinin alması gerektiğini de ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı mı geliyor? Bilim Kurulu açıkladı!

VAKALAR ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Dr Özlü, yapmış olduğu açıklamalarda hastalıktan kaynaklı ani bir şekilde vakalarının artmasının kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade ederek, şu anda pek çok vaka üzerinde çalışmalar yapıldığını açıkladı. Herkesin hastalığa karşı farklı tepki verdiğini de söyleyen Özlü, iyileşen hasta sayısında da her geçen gün artış olduğunu sözlerine ekledi.