Gündem

Sokağa çıkma yasağı süresi boyunca belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtması yasaklandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı boyunca ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni genelge ile Belediyelerin sokağa çıkma yasağı süresince ücretsiz ekmek dağıtmasını yasaklandı!

Koronavirüs salgını sırasında önlemleri nedeniyle belediyeler de birçok yerde ekmek dağıtıyordu. Belediye’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullandı;

‘’İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır.

Yasağın sürdüğü hafta sonu boyunca Halk Ekmek büfelerimizde ekmek fiyatı 50 kuruş olarak belirlenmiştir’’ denildi!

Sokağa çıkma yasağı süresi boyunca belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtması yasaklandı!

EKMEKLER 50 KURUŞTAN SATILACAK

Yasağın sürdüğü hafta sonu boyunca Halk Ekmek büfelerimizde ekmek fiyatı 50 kuruş olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Diğer kentlerde de aynı durum geçerli olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Diğer taraftan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu hafta da sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşa ücretsiz ekmek dağıtımına devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muhittin Böcek şöyle dedi;

”Bu zor günleri dayanışmayla atlatacağız. Kimseyi aç, açıkta bırakmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da sokağa çıkma yasağı süresince ücretsiz ekmek dağıtımımız devam edecek” dedi.