Gündem

Sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O yaş gruplarına da yasak geliyor!

Koronavirüsün yayılma hızını azaltmak için ilk olarak 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de virüsün şehirler arasında hızlı bir şekilde yayılmaması için şehirler arası seyahate kısıtlama getirilmişti. Özellikle İstanbul kaynaklı vakaların artmasını önlemek için yeni önlemler alınmaya devam ediliyor.

YENİ ÖNLEMLER GÜNDEMDE

Vaka sayısının 18 bin 135 olarak açıklanması, tüm Türkiye’yi tedirgin etti. Her geçen gün vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısının artması, virüsün ne kadar hızlı bir şekilde yayıldığını bir kere daha gösterdi. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın yapmış olduğu habere göre salgının hızlı bir şekilde yayılmasını önlemek için başta İstanbul olmak üzere çeşitli iller için çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Yapılan toplantıların gündeminde İstanbul kaynaklı yayılmaların azaltılması için yeni önlemler masaya yatırılıyor. Konuşulan önlemlerden biri de sokağa çıkma yasağının 60’a düşürülüp, 18 yaş altının da bu yasağa dahil edilmesi yönünde.

Sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O yaş gruplarına da yasak geliyor!

ANKARA KURALLARA UYUYOR

Tüm Türkiye genelinde vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmama çağrısında bulunuldu. Bu çağrıya en uyumlu ilin Ankara olduğu ifade edildi. Ankara’daki vatandaşlar sosyal izolasyona ortalama yüzde 85 oranında uyum sağlıyor. Ankara’dan sonra İstanbul’un da uyarılara ve çağrılara uyum sağladığı ifade edildi.

UYARILAR DEVAM EDİYOR

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan önlemler devam ediyor. Vatandaşlar artık şehirler arası seyahat edebilecek için valiliklerden izin alması gerekiyor. İzni alıp seyahat eden vatandaşlar da gittikleri yerde 14 gün boyunca kendini karantinaya alması gerekiyor. Konuyla ilgili uyarılar köy muhtarlarına yapıldı. Uyarılara uymayıp, 14 gün karantina kuralını ihlal eden vatandaşların da güvenlik güçlerine bildirilmesi gerektiği de gelen bilgiler arasında.  

Sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O yaş gruplarına da yasak geliyor!

SOSYAL İZOLASYON YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE

Türkiye Gazetesi’nin yapmış olduğu habere göre Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sosyal izolasyona uyulduğu ifade ediliyor. İçişleri Bakanlığı tüm Türkiye’nin tedbirlere uyması gerektiğini her fırsatta yineliyor. Yapılan değerlendirmeye göre bölgedeki illerin yüzde 70 oranında sosyal izolasyona uyduğu belirlendi.