Gündem

Şoke eden olay! Antikoru olan doktor koronavirüse yakalandı!

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan Uzman Dr. İsmail Abasıkeleş, ikinci defa yakalanıp, iyileştiği ölümcül salgına karşı vatandaşları uyardı. İşte detaylar

“ANTİKORUMUZ VARDIR ŞEKLİNDE BİR GÜVEN DUYMAMALIYIZ”

Dr. Abasıkeleş, ikinci defa yakalandığı koronavirüsü daha ağır geçirdiğini ifade ederek, “İnsanlarımız nasıl olsa bu enfeksiyonu geçirdik antikorumuz vardır şeklide bir güven duymamalıyız. Bu hastalığı bilemiyoruz tanıma aşamasındayız. Yani hala konuşmak bile beni yormaktadır” dedi.

5e98d5102269a2191ce0f071.jpg

2. DEFA VİRÜSE YAKALANDI

Mart ayında yakalandığı koronavirüsü hafif olarak atlattığını ifade eden Dr. Abasıkeleş, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Mart ayının sonlarında korona virüs atlatmıştım ama 15 gün önce tekrar yakalandım. Birinci ile ikinci geçirdiğim virüs çok şiddetli geçti. Çok şiddetli baş ağrısı, iştahsızlık, uyku bozukluğu, çok şiddetli öksürük öncekinde çok öksürük olmamıştı. Yani ikinci yaşadığım çok şiddetli geçti. Halen öksürme ve yorgunluk devam ediyor”

ust.jpg

“ANTİKORUMUZ OLDUĞU HALDE 9 AY SONRA YENİDEN KORONAVİRÜS ENFEKSİYONU GEÇİRDİK”

İkinci yakalandığı virüsü daha zor geçirdiğini söyleyen doktor, “Vatandaşlarımız özellikle vücut direncinin çok iyi olduğunu zannederek bunu atlatabileceği öngörüsünü kesinlikle önermiyoruz. Bu virüs çok şiddetli seyredebiliyor. Birinci sefer de plazma bağışı yapmıştım ve çok şükür iki kişiye ulaştığını öğrendim. Biz yine de antikorumuz olduğu halde 9 ay sonra tekrar korona virüs enfeksiyonu geçirmiş olduk bu da antikorun koruyuculuğunu belirli bir süre sonra ortadan kalktığını gösterir. İnsanlarımız nasıl olsa bu enfeksiyonu geçirdik antikorumuz vardır şeklide bir güven duymamalıyız. Bu hastalığı bilemiyoruz tanıma aşamasındayız. Yani hala konuşmak bile beni yormaktadır” dedi.

Bir Yorum

  1. Yaaa millete korku yaşattığı yeter bu doktorların ölümden ötede köy yok der eskiler onun için boş konuşuyorlar ir seneden beri yalanlarına doyduk yeter artık