Gündem

Solcu Kabadayı Olarak Bilinen İskender Çolak Hayatını Kaybetti ( İskender Çolak Kimdir)

Ankara’nın En ünlü kabadayılarından birisi olan İskender Çolak Hayatını kaybetti. Ünlü kabadayının kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Ankara’da” izmir caddesi’nde gün boyu oturur yemeğini yer içeceğini içer, hesabını öder kalkar gider derlerdi” hakkında. Çevresi tarafından solcu kimliğiyle bilinen ve Bülent Ecevitle hapishane arkadaşlığı yapmış.


Bülent Ecevitle mapushane arkadaşlığı hakkında Can Dündar’a şunları anlatmıştı “O düzgün adamdır. Hapishane arkadaşım. 54 gün yattı. Hapisteyken Samsun 216 sigarası getirttim ona. “Beni buna alıştırdın, ama dışarıda ben bunu bulamam” dedi. Bir gün Hacıbaba’dan içli köfte, baklava getirttim, “Bizim perhizi bozuyorsun” dedi. Namuslu ve dürüst adamdı. Bir tek Cumhuriyet gazetesi alıyordu. “Gazeteyi kısıtlı alıyorsunuz” dedi Şerafettin Elçi… “Evet para yetiştiremiyoruz” diye yanıtladı. 45 milyona hükmetmiş, dünyaya sesini duyurmuş adam… Kıbrıs kahramanı… gazete alacak parası yok. Gözlerim doldu”

1950’lerde Ankara’ya gelen 6 çocuklu yoksul bir ailenin çocuğu olan iskender çolak, hammallık yaparken karıştığı bir kaç olaydan sonra genç yaşta hapishaneye düşmüş, 15 sene ceza yemiş, çeşitli cezaevlerinde yatmış. Ankara’da bir reklam ajansına da sahiplik yapan İskender çolak’ın çalışma masasında Atatürk ve İsmet inönünün fotoğrafları bulunurdu. Zaman zaman medyaya yansıyan konuşmalarıyla halk tarafından da sevilen ve benimsenen kabadayı iskender çolak, mafya dizileri hakkında “gençleri kötü etkiliyor” demiş ve söz konusu dizileri izleyen çocukların gangster olacaklarını dile getirmişti. 

Kamu haberleri , gündem haberleri ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde…

Bir Yorum