Gündem

Son Bir Haftada 325 Operasyonda 185 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığının resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda son bir haftada bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında 321 operasyonun gerçekleştirildiği ve 185 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Söz konusu duyurunun detayları ise şöyle;

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

– Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 321 operasyon gerçekleştirilmiş, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 185 kişi gözaltına alınmıştır.

YABANCI TERÖRİSTLERLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

– DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 47 kişi gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY İLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

– FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 1.015 kişi gözaltına alınmıştır.

SOL TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

– Sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 26 kişi gözaltına alınmıştır.

 ÜLKE GENELİNDE YÜRÜTÜLEN BU OPERASYONLARDA;

– 53’ü ölü, (29 Şırnak/Bestler-Dereler, 11 Şırnak/Uludere, 6 Osmaniye/Amanoslar, 1 Ş.Urfa/Suruç,  1 Bitlis, 3 Hakkâri/Çukurca-Yüksekova, 2 Diyarbakır/Kulp)

– 8’i teslim, (Şırnak/Silopi)

– 5’i sağ (1 Şırnak/Besler-Dereler, 1 Muğla, 1 Erzurum/Hınıs, 2 Hatay/Altınözü) olmak üzere toplam 66 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Yürütülen bu operasyonlar neticesinde;

– Teröristler tarafından kullanılan,  9 ilde  (12 Bitlis,5 Mardin, 7 Bingöl, 19 Diyarbakır, 6 Şırnak, 2 Siirt, 2 Tunceli, 9 Hakkâri, 1 Elazığ)   63 sığınak/barınak/mağara kullanılamaz hale getirilmiş,

– Tuzaklanan 30 el yapımı patlayıcı/mayın imha edilmiş,

– 2 ton patlayıcı yapımında kullanılan madde,

– 65 El Bombası,

– 70’i ağır ve uzun namlulu ( 2 Havan, 2 Biksi,  4 Kanas,  6 M-16, 49 Kalaşnikov,  7 Roketatar)  olmak üzere toplam 77 adet silah ele geçirilmiştir.

Kamupersoneli.net – ANKARA