Gündem

Son Dakika ! AK Parti'de İkinci İstifa Geldi !

Bir süredir Ankara’da AK Parti teşkilatında yapılacak değişiklikler konuşuluyor. Bilindiği gibi AK Parti’de ilk istifa dün Ağrı’dan geldi. AK Parti’de ikinci istifa ise bugün Muş’tan geldi İlk etapta AK Parti’de 5 il başkanının değişeceği iddiaları kamuoyuna yayılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan metal yorgunluğu açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ikinci olarak AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün görevinden istifa etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

“Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor.”

Konu ile ilgili olarak Namık Ergün yazılı bir açıklama yaptı. Namık Ergün açıklamasında 14 Ağustos 2001 tarihinde kurucusu olduğu, bir dönem dış ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığı, bir dönem belediye meclis üyeliği yaptığını hatırlattı. Ayrıca Ergün açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İNANDIĞIM AK DAVANIN YANINDA OLACAĞIM”

“Kurucu üyeliğim devam etmektedir. Bu davanın bir neferi değil, bu davanın gerçek sahibiyim. Ömrümün sonuna kadar inandığım ak davanın yanında olacağım.”

“MUŞ HALKINA MİNNET VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

“Görevim sürecinde bana ve partime destek veren, il teşkilatında görev alan yönetici arkadaşlarıma, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi sunarken, bu süreçte herhangi bir harama, yolsuzluk, rüşvete ve hırsızlığa rıza göstermeden şerefimizle işimizi devam ettirdik. Şükürler olsun 7 Haziran seçimlerinde yüzde 24 olan oyumuzu halkımızın bizlere olan inanç ve partimize olan güveniyle 16 Nisan’da yüzde 51’e çıkarıp Türkiye’de oyunu en çok artıran ikinci il olduk. Reisi Cumhurumuzun her zaman dediği gibi, ‘Bizler millete efendi olmak için değil hizmetkâr olmak için bu görevi şerefimizle ve itibarımızla üstlendik.’ Adımız en ufak bir yolsuzluğa karışmadı, müsaade eden olarak gösterilmedi, sorgulayan, hesap soran ve hesap vermesini bilen, halkın safında yer alan, tepeden bakmayı parti anlayışına ihanet olarak algılayan bir kimlikle tanındık, bu yönde bir hizmet içinde olduk. Arsız, hırsız ve yolsuzlarla olan mücadelemi görev sürecim boyunca endişe edilen, korkulan bir siyasetçi yapısıyla hep fark ettirdim. Sözü fazla uzatmadan bana güvenen, inanan benimle görev sürecimde yol alan bütün dava arkadaşlarıma ve en önemlisi Muş halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA