Gündem

Son dakika Ankara Valiliği duyurdu: Market ve pazarlara gitmeleri yasaklandı!

Covid-19 salgını dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Türkiye’de salgına karşı alınan önlemler her geçen gün arttırılmaya devam ediyor. Ankara Valiliği’nde yapılan açıklama çocukların artık market ve pazarlara giremeyeceği yönünde.

KÜÇÜK MARKETLER DE DÂHİL

Valilik, çocukları salgına karşı korumak için, küçük marketler de dâhil olmak üzere pek çok mekâna çocukların girişi yasaklandı. Valiliğin yapmış olduğu açıklama:

“Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ankara il genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dâhil her türden alışveriş mekânlarına çocukların girişi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 27.03.2020 Tarih ve 2020/11 kararı gereğince yasaklanmıştır”

Son dakika Ankara Valiliği duyurdu: Market ve pazarlara gitmeleri yasaklandı!

TAKSİLERE DE YASAK GELDİ

Valiliğin yapmış olduğu bir diğer açıklama taksicileri de kapsıyor. Şehirler arası taşımacılıkta otobüs firmalarına geçtiğimiz günlerde kısıtlama getirilmişti. Getirilen diğer bir kısıtlama taksiciler için. Yasaklama hakkında, “Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilimizde, taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla yolcu taşıması yasaklanmıştır” şeklinde açıklama yapıldı.