Gündem

Son dakika Ayasofya gelişmesi! AKP, TBMM'deki oylamada Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını reddetti!

Ayasofya Cami’nin ibadete açılması için İYİ Parti Meclis Grubu tarafından Genel Kurul’a sunulan öneri, TBMM’de kabul görmedi. Muş, şu anda bu öneriye ret cevabı verdiklerini belirterek, karardan sonra gerekli adımların atılacağını ifade etti.

KABUL EDİLMEDİ

İYİ Parti’nin Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması için vermiş olduğu teklif önerisi, AKP tarafından kabul görmedi. Konuyla ilgili açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Başkanvekili Muş, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Ayasofya’nın İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz. Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır”

AYASOFYA NE ZAMAN MÜZE OLDU?

Ayasofya’nın yeniden gündem olması sonrasında vatandaşlar “Ayasofya Cami ne zaman müze oldu?” sorusunun cevabını araştırıyor. Ayasofya, Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra 1923’te cami olarak kullanılmaya devam etse de 1931 yılında kapatıldı. Atatürk’ün vermiş olduğu emirle birlikte 1935 yılından sonra müze haline getirilmiştir. Dünya Anıtları Fonu’ndan alınan destekle beraber 1997 ila 2002 yılları arasında restore edildi.