Gündem

Son dakika Bakan Koca açıkladı! Vaka sayıları düne göre arttı!

Bakan Koca 10 Ağustos koronavirüs verilerini açıkladı. Her akşam sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, güncel koronavirüs verilerini açıklamasının yanı sıra kritik bir açıklamada yaptı.

10 AĞUSTOS KORONAVİRÜS VERİLERİ NASIL?

Bakan Koca’nın açıklamış olduğu son verilere göre günlük 62.219 test yapılırken, yapılan testlerde 1.193 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi. Salgın sebebiyle bugün 14 kişi hayatını kaybederken, 1.211 kişi iyileşerek sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

“Test sayımız salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranı, ülke geneline bakıldığında, %20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, %35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip”

DÜNKÜ VERİLER NASILDI?

10 Ağustos verilerinin açıklanmasından sonra, gözler kıyaslamak için bir önceki verilere çevrildi. Bakan Koca, dünkü verileri paylaşırken, “Test sayımız, salgın boyunca en yüksek olduğu dünkü seviyenin biraz altında. Yakın zamanlarda vaka sayılarının en çok arttığı illerimizden Gaziantep’te, son bir hafta içinde, ortalama vaka sayıları %10 düştü. 25 İLİMİZDE son 2 gündür entübe hastamız yok” ifadesini kullanmıştı.

Son dakika Bakan Koca açıkladı! Vaka sayıları düne göre arttı!