Gündem

Son dakika Bakan Selçuk'tan EYT açıklaması: Her türlü kombinasyonu denedik

Türkiye’de uzun süredir milyonlarca kişinin gündeminde EYT sorunu var. Milyonlarca kişi EYT son dakika gelişmesi var mı? EYT ne zaman çözülecek sorularının cevaplarını ararken EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından flaş bir açıklama geldi.

HİÇBİRİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL!

“(EYT ile ilgili) En az 10 analiz yaptık.” diyen EYT hakkında Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, “Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK, MHP LİDERİ BAHÇELİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

EYT konusunda geçtiğimiz günlerden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ve son olarak da MHP lideri Bahçeli, seçim kaybetseler bile erken emeklilik de kararlarının kesin olduğunu açıklayarak herkesin zamanı geldiğinde emekli olacağını duyurdu.

İşte Erdoğan’ın EYT ile ilgili o sözler:

Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.