Gündem

Son Dakika! Başbakan Binali Yıldırım: " OHAL Süreci Uzatılabilir. "

OHAL sürecinin belirtilen tamamlanma tarihinin dolmasına az bir zaman kala, sürece ilişkin yeni bir konu gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Binali Yıldırım arasında gerçekleştirilen ikili görüşmeler kapsamında, er-erbaşların tahliyesinin görüşüldüğü, daha sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu‘ nun OHAL sürecine ilişkin soru sorduğu aktarıldı.

OHAL sürecine yönelik durumun akıbetini soran Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Başbakan Binali Yıldırım’ dan ” Ohal süreci uzatılabilir. ” yanıtı aldığı aktarıldı.

OHAL süreci ne kadar uzayabilir?

OHAL sürecinin ne kadar uzayacağına ilişkin bir bilgiyi vermek oldukça güç. OHAL sürecinde, hükümetin gerekli gördüğü konularda ilgili düzenlemelerin yapılması, terör faaliyetlerinin ve bölücü girişimlerin ortadan kaldırılması, bazı kanunlarda acil değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa bunların yapılması gerektiği gibi daha bir çok konu gündemdedir. Dolayısıyla OHAL sürecine ilişkin tüm bu sorunların çözülmesi gereklidir ki, bitirilebilsin ya da net bir tarih verilebilsin.

Ayrıca FETÖ soruşturmaları kapsamında gelen mektupların değerlendirilmeye alınmasında ki kıstas hakkında da bilgilendirmeler mevcut. Gelen mektupların değerlendirmeye alınabilmesi için imza atılmış olması gerektiği aktarıldı.

Kamupersoneli.net | ANKARA