Gündem

Son Dakika: Başbakan Yıldırım'dan Irak ve BM Çıkışı

 Binali Yıldırım :” AK Parti’de toplantı her zaman olur , AK parti iktidar partisi hareket fazla. Milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara’nın konularını , projelerini görüştük. Ankara’ya yönelik yeni hizmetleri konuştuk. ”

ASKER PİKNİK YAPMAZ GÖREV YAPAR

Irak Başbakan’ının “Türk askeri orada kendini piknikte zannetmesin” açıklaması ile ilgili Başbakan YILDIRIM: ” Yani piknikte olduğunu kim söylüyor, Asker piknik yapar mı? Asker görev yapar. Bizim askerimiz orada görev yapıyor. Dünyanın başının belası DAEŞ’le mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye ve Irak ‘ta yapan sadece biz değiliz, tüm ülkeler yapıyor. Bütün 60 küsür ülkeden orada mücadele eden var.

AÇIKLAMALAR KIŞKIRTICI

Irak’la fiziki, gönülü bağı olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı askeri var. Dolayısıyla Bağdat’ın bu ve buna benzer açıklamalarını tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum.

ASKERİMİZ ORAYA BUGÜN GİTMEDİ

Bugün gitmiş değil bizim askerimiz oraya, uzun zamandan beri oradadır. Ve orada da çok anlamlı çok faydalı çalışmalar yapıyor. Bizim Irak’ın toprak bütünüyle , sorunumuz yok, Irak’a hasmane bir tutumumuz yok. Bağdat hükümeti buna takılacağına yıllardır bağrında beslediği terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu yapsın. Biz Irak’ta neyin var neyin yok olduğunu biliyoruz. Irak neden bu açıklamaları yapıyor? Bunun nedenini müsade edinde zamanı gelince söyleriz.

BM GÜVENİLİRLİĞİ GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR


BM keşke dünyanın sorunlarını çözebilecek gücü olsa. 5 daimi üyenin dediği oluyor, 196 ülke ona boyun eğmek zorunda kalıyor. BM’nin güvenilirliği gün geçtikçe daha azalıyor. BM’nin mutlaka yeniden yapılandırmaya ihtiyacı var.”

Kamupersoneli.net – ANKARA