Gündem

Son Dakika: Başbakan'dan Atatürk'e Hakarete Sert Tepki

Başbakan Binali Yıldırım bir konuşma yaparak TV programından ve sosyal medya üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin yapılan hakaretlere ilişkin çok sert tepki gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın konu ile ilgili olarak açıklamaları şöyle oldu;

“BİZİM BU KONUDA KAFAMIZ ÇOK NETTİR”

“Atatürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kahramanlar bizim milli değerlerimizdir. Dolayısı ile bunlara yapılacak yakıştırmayı asla kabul etmeyiz. Uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum ve hukuken da yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları yapacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Bu tartışmaların yapay anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok nettir.”

Konu ile ilgili olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’te tepkisini gösterdi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in açıklamaları şöyle oldu;

“SÖYLEMLERİ KINIYORUZ”

“Bazı şahısların televizyonlarda  söylediği bazı çirkin sözler söz konusu. Bu temelde bir tartışma söz konusu. Bu söylenen çirkin sözleri özellikle de cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olarak tarihsel tartışmaların, bilimsel tartışmaların dışına çıkacak şekilde bir zihinsel tahrifatın ürünü olan, özellikle de annesiyle ilgili manevi kızıyla ilgili söylemleri kınıyoruz.”

“SAVCILIK GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPACAKTIR”

“Herkes herkese saygı göstermek durumundadır ama devletimizin kurucusuna ilk cumhurbaşkanımıza karşı bu saygının gösterilmesi mecburidir. Bunlar entelektüel egzersiz konusu ya da magazin konusu olmayacak kadar önemli işlerdir ciddi meselelerdir. Dolayısı ile bu saygısızlığı elimizi tersiyle itiyoruz ve kınıyoruz. Zaten savcılık görev alanı içinde gereken çalışmayı yapacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA