Gündem

Son dakika bir ilimize daha yasak getirildi! Yasak bu gece başlıyor!

Vaka sayılarının artması sebebiyle son dönemde pek çok ilimizde maskesiz sokağa çıkma yasakları alınmaya devam ediliyor. Yasağa son katılan il ise Çankırı oldu. Konuyla ilgili açıklama Çankırı Valiliği tarafından yapıldı.

BU GECE BAŞLIYOR

Çankırı Valiliği yapmış olduğu açıklamasında 29 Haziran 24.00 itibariyle yasağın uygulanmaya başlayacağını ve vatandaşların ağız ve burnunu tamamen kapatacak şekilde açık alanlarda maske takmaları gerektiğini duyurdu. Maske takmayan vatandaşlara ise idari para cezası verileceğini açıklandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili açıklama yapan Çankırı Valiliği, şu ifadeyi kaydetti:

“Bu kapsamda; 22.06.2020 tarihli duyuruda vaka sayısındaki azalmanın devamı için vatandaşlarımızın maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konusunda gerekli hassasiyeti sürdürmeleri hususunda bilgilendirme yapılmıştır. Ancak; bu konuda gereken hassasiyet gösterilmemiş ve ilimizdeki vaka sayısı artarak devam etmiştir. Bu nedenle; İl Hıfzıssıhha Kurulu ‘29.06.2020 tarihi saat 00.00’dan itibaren ilimiz genelinde vatandaşlarımızın tamamının ikametleri haricindeki kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanılmasının zorunlu olduğuna’ karar vermiştir. Alınan karara uymayan vatandaşlarımıza, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci ve diğer maddeleri gereğince para cezası verilecektir”