Gündem

Son Dakika: Bodrum'da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda başlayan, ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle yerleşim yeri yakınlarına kadar ulaşan yangın güçlükle söndürüldü.  

İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi Merkez İslamhaneleri mevkisindeki makilik ve otluk alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangına, Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı arazözler, orman işçileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine ait çok sayıda itfaiye ve AKUT ekiplerince müdahale edildi.

Bir inşaat firmasının özel itfaiye aracıyla, bazı vatandaşların traktör römorklarının üzerindeki su depolarıyla destek verdiği yangını söndürme çalışmaları esnasında bazı vatandaşlar da evlere sıçramaması için alevleri bahçe hortumları ve kovalarla taşıdıkları sularla söndürmeye çalıştı.

Yangını söndürme çalışmalarına destek veren Abdurrahman Değirmen, gazetecilere, alevlerle mücadele ettiklerini ancak önünü alamadıklarını söyledi.

Alevlerin evlere kadar ulaştığını ifade eden Değirmen, “Yangının söndürülmesini çaresizce bekliyoruz. Umarız evlere sıçramadan kontrol altına alınır.” dedi. 

Hava araçlarının başka bir orman yangınında görevli olması nedeniyle ancak akşam saatlerinde destek verebildiği yangında, bazı tarım arazileri de zarar gördü. Yaklaşık 7 saatte kontrol altına alınabilen yangında, 25 hektara yakın bir alanın zarar gördüğü bildirildi. 

Güvenlik güçlerinin inceleme yaptığı bölgede, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

AA
Kamupersoneli.net