Gündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarına seslendi!

Koronavirüs kapsamında belediyelere seslenmek için videolu konferansa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

BELEDİYELERİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Koronavirüs kapsamında tüm Türkiye’nin büyük bir mücadele içerisinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, yapmış olduğu konferans görüşmesinde, belediye başkanlarına açıklamalarda bulundu. Belediyelere pek çok görevin düştüğünün altını çizerek, “Temizlik ve korunma malzemelerinin dağıtımını sürdürmeliyiz. Kovid 19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha önemli görevler düşüyor. Bilhassa işsiz kaldığı veya yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Evinde tencere kaynamadığı için kalbi kırık her vatandaşımızın vebali sizlerin üzerindedir. AK Parti olarak milletimizi bugüne kadar hayal kırıklığına uğratmadık. Önceliğimiz vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak” açıklamasında bulundu.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarına seslendi!

“DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ”

Uzmanlar hijyenin koronavirüs salgınında son derece önemli olduğunun her seferinde altını çiziyor. Bu kapsamda Erdoğan, belediyelere hijyen uyarısında bulunarak, açıklamasında şunları kaydetti:

“Belediyelerimizin, halkımızın günlük yaşamı için yaptığı yatırımlar bizim için çok önemli. Belediyelerimize çok daha büyük görevler düşüyor. Salgının başlamasıyla birlikte sizlere gereken bilgilendirmeler yapılmıştır. Kamu binaları, toplu ulaşım araçları gibi yerlerin dezenfeksiyonu yapmalıyız. Cadde ve sokakların rutin temizlik faaliyetleri konusunda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Gıda ve temizlik ürünlerinin vatandaşa ulaştırılması konusunda titiz davranmalıyız. Yaşlı ve öğrenciler başta olmak üzere evden çıkmamasını istediğiniz vatandaşlarınızın isteklerine yardımcı olmalıyız”

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarına seslendi!

TÜRKİYE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR ÜLKEDİR

Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını giderebileceğini ve bu kapsamda kendini kanıtladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “Gelişmiş ülkelerin bile peş çoğu kriz karşısında çökerken, Türkiye hemen her alanda kendi ihtiyaçlarını giderecek seviyede olduğunu kanıtlamıştır. Pek çok ülkeye de onların yanında olduğunu gösteriyoruz. Tedbirlerin büyük bir bölümü doğrudan dar gelirlilere destek vermeye yöneliktir” dedi.

Salgınla bütün partilerin, kurumların ve kuruluşların mücadele içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uyarak kararların alındığını ifade etti. Bu hastalıkta tehditin, ümitsizliğin ve yılgınlığın en büyük düşman olduğunu ise, “Korona salgını ile mücadele tüm siyasi partilerin, kurum ve kuruluşlarımızın meselesidir. Bu hayati bir konudur. Bizler meseleye bu açıdan yaklaştık, politika ve söylemlerimizi buna göre belirledik. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri konusunda alınan kararları tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medya ya da televizyonda ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına göre yürüttük. Allah’ın izniyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahibiz. Milletimiz bu badirelerin üstesinden gelecek ve kısa sürede huzurlu, aydınlık günlere kavuşacağız. En büyük tehdit ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlık, yeise kapılmaktır. 83 milyonun arasına ayrılık virüsünü, fitne ve tefrika virüsünü bulaştırmadığımız sürece, Korona virüsü ile mücadelemiz çok daha kolay olacaktır” şeklinde ifade etti.