Gündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk defa yaptığı açıklamalar ile gündemi salladı.

MİLGEM Projesinin 5’inci Gemisi Olan İstanbul (F-515) Fırkateyni’nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3’üncü Gemi İlk Kaynak Töreni’ne katılan Erdoğan açıklamaları arasında dikkat çeken detaylar yer aldı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Bugün tarihten süzülüp gelen Türkiye-Pakistan kardeşliğini bir adım daha öteye taşıyoruz. Pakistanlı kardeşlerimizle savunma sanayi alanında çok ciddi potansiyelimizin olduğunu biliyoruz. Pakistan da oldukça zorlu coğrafyada. Terör örgütleriyle mücadele ediyor. İki kardeş ülkenin birbirine sunabileceği çok ciddi katkılar olduğunu inanıyorum. Savunma alanında güçlü bağımsız ve teknolojik bakımdan yeterli olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir.

Türkiye milli güvenliğini garanti etmek, dostlarını da korumak için caydırıcılığını en üst düzeyde tutmaktadır. Kıbrıs nedeniyle uğradığımız ambargoları daha dün gibi hatırlıyoruz. Periyodik bakım için gönderdiğimiz uçakları dahi bu dönemde geri alamadık. Bize teslim edilmeyen uçaklar için hangarda saklama ücreti ödemek zorunda kaldık. Suriye ve Doğu Akdeniz’deki savunma mücadelemize kadar milli güvenliğimizi korumak için attığımız her adımda baskıyla karşılaştık. İddia sahibi olmak bununla mütenasip imkan sahibi olmak çok çalışmayı gerektirir. Biz dünyaya karşı sözü olan bir milletiz.

Askeri, ekonomik ve diplomatik bakımdan güçlü olmak bizim için tercihten öte bir zorunluluktur. 2002 yılından itibaren millilik ve yerliliğin azami seviyeye çıkarılması için her türlü seferberliği yaptık.

AYRINTILAR GELİYOR…

yegaq-1611405335-797.jpeg

İLK MİLLİ FIRKATEYN TCG-İSTANBUL GEMİSİ DENİZE İNDİ

MİLGEM Projesinin 5. Gemisi, projenin ilk İstif sınıfı fırkateyni olacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle STM firması ana yükleniciliğinde inşa ediliyor.  80 Civarında, büyük çoğunluğu yerli olan Alt Yüklenici Firma görev alıyor.

Projede çalışan firma sayısı toplam 220

2023’te teslim edilmesi hedefleniyor.

 TCG-İSTANBUL’UN ANA ÖZELLİKLERİ

113 Metre Uzunluk

14.4 Metre Genişlik

3000 Ton Deplasman

150’den Fazla Sistem yer alacak

400’ü Aşkın İnşa Malzemesi kullanılacak

KORVET SINIFI MİLGEMLERE GÖRE FARKLARI

-10 Metre Daha Uzun Boy ve Yapısal Değişiklikler

-Silah Sisteminde Yapısal Donanım Değişikliği ve İlaveler

-Satıhtan Havaya Güdümlü Mermi Bulundurma Ve Fırlatabilme Kabiliyeti

-Önceki gemilerde %70 olan yerlilik %75’e ulaşacak

Yerli Tedarikçiler Tarafından Sağlanacak ana unsurlar:

-Silah Elektronik Sistemleri ile Elektrik Sistemi

-Yardımcı Makine Sistemleri

-Gemide Yaşam İçin Gerekli Ekipmanlar