Gündem

Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çatışma Sesleri…

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki bir grubun giriştiği askeri kalkışma kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında yaşanan çatışmadan gelen sesler kesildi, Külliye yakınından geçen askeri araçları durdurmak isteyen bir vatandaş, uyarı ateşi sonucu yaralandı.

İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışma çerçevesinde Cumhrubaşkanlığı Külliyesi etrafında gece boyunca çatışma yaşandı. Özel harekat polisleri de çatışmaya katılırken, jetlerin alçak uçuş yaptığı, askeri helikopterlerin zaman zaman ateş açtığı görüldü.

Çatışma sürerken çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete destek vermek amacıyla Külliye etrafında toplandı.

Çatışma seslerinin kesilmesinin ardından Külliye’nin bulunduğu bölgeden Gazi Mahallesi istikametine giden 4 askeri araç, vatandaşlar tarafından durduruldu. Askerlere tepki gösteren vatandaşlardan bazıları araçların üzerine çıktı. Bu sırada, askerlerin Türk bayrakları salladığı ve bazı vatandaşlarla el sıkıştığı görüldü. Polisler de kalabalığı açmak için askerlere yardımcı olmaya çalıştı. 

Jandarmaya ait araçlardan birinin uyarı ateşi açması sonucu bir vatandaş yaralandı. Bunun üzerine kalabalık, askeri araçlara yeniden saldırmaya çalıştı. Araçlar, kalabalıktan güçlükle çıkarken, yaralı vatandaş da askeri araçların arkasından sivil otomobille hastaneye götürüldü.

Vatandaşların, Külliye etrafındaki bekleyişi sürüyor.

AA
Kamupersoneli.net