Gündem

Son dakika Deprem uyarısı! Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, Türkiye'yi bir kez daha uyardı!..

Kendini yeni nesil deprem tahmincisi olarak tanımlayan Frank Hoogerbeets’ten Türkiye’ye yeni uyarı geldi! 23 Mart’ta yayınladığı yeni videoda Hoogerbeets, 24 Mart’ta Dünya, Merkür ve Neptün’ün aynı hizada olduğuna dikkat çekmiş ve bu tip bir dizilimin ciddi ölçekte depremin habercisi olabileceğini söyleyen Hoogerbeets özellikle Merkür etkisinin dikkate alınması gerektiğini ifade etmişti.

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets geçtiğimiz hafta, yakın tarihte yüksek sismik faaliyet beklediği bölgeleri açıklamıştı..

23 Mart’ta yayınladığı yeni videoda Hoogerbeets, 24 Mart’ta Dünya, Merkür ve Neptün’ün aynı hizada olduğuna dikkat çekmiş ve bu tip bir dizilimin ciddi ölçekte depremin habercisi olabileceğini söyleyen Hoogerbeets özellikle Merkür etkisinin dikkate alınması gerektiğini ifade etmişti..

25 Mart günü Merkür’ün Uranüs ve Güneş ile bir başka dizilimde daha olacağını söyleyen Hoogerbeets, 26 Mart günü ise Merkür’ün Jüpiter ve Mars ile aynı dizilimde olacağını söyledi ve bu hizalanmanın en kritik gelişme olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu..

Mart ayının son haftasında Türkiye, Yunanistan ve Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ülkelerde yüksek sismik faaliyet beklediğini söyleyen Hoogerbeets’in tahmini doğru çıktı ve 30 Nisan Cumartesi günü Papua Yeni Gine’de 6.4, Yunanistan’da 5.2 ve Seyşeller’de 5.9 büyüklüğünde şiddetli depremler meydana geldi..

Üç büyük depremden saatler önce Hoogerbeets, Twitter hesabında birkaç saat içinde büyük şiddette depremler beklediğine yönelik uyarı yaptı..

Türkiye’de ise Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 27 Eylül Çarşamba günü 4.3, Malatya’da 25 Mart Pazartesi günü 4.5 ve 28 Eylül Perşembe günü 4.1 ve 1 Nisan Pazartesi Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 4.5 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldi..

Hoogerbeets 20 Mart günü Denizli, Acıpayam’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi inceledi..

Daha önce Türkiye’yi büyük bir deprem için uyaran deprem kahini uyarısını sürdürdü ve Türkiye’de Acıpayam’da meydana gelen depremden daha büyük bir depremin beklediğini yineledi..

Hoogerbeets, internet sitesinde Dünya’da meydana gelebilecek deprem hareketliliği skalasında yakın tarihte 8 ila 9.9 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini öngörüyor..

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deki takipçilerinin soruları üzerine 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremi analiz eden Hoogerbeets, o tarihte gerçekleşen gezegen dizilimleri hakkında açıklamalar yaptı..

Buna göre depremden 3 gün önce 14 Ağustos 1999’da Merkür, Dünya ve Neptün aynı doğrultuda hizalandı..

O tarihte Merkür ayrıca Güneş ve Jüpiter’le doğru hizalanmıştı..

Gölcük Depremi öncesi son derece kusursuz ve güçlü bir dizilimin oluştuğunu belirten Hoogerbeets, ayrıca Güneş, Venüs ve Uranüs’ün de mükemmel biçimde hizalandığı bilgilerini paylaştı..

Hoogerbeets’e göre Dünya’nın uydusu Ay, bu dizilim sebebiyle Venüs ve Uranüs’ün çekim kuvvetinden etkilendi..

Kritik hizalanmaların ardından yalnızca üç gün sonra merkez üssü İzmit, Gölcük olan büyük deprem meydana geldi..

Bu tip nadir ve kusursuz dizilimlerin çok şiddetli depremlere sebep olduğuna vurgu yapan Hoogerbeets, bir sonraki büyük depremin Dünya’nın herhangi bir noktasında meydana gelebileceğini ve bu yerin Türkiye’de olabileceği konusunda uyardı..

Hoogerbets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

Hoogerbets internet sitesinde her gün dünya üzerindeki sismik faaliyetlerin etkisine dair bir veri yayınlıyor.

Yayınlanan veride sismik faaliyet göz önüne alınarak Dünya’da meydana gelebilecek deprem hareketliliği skalasına yer veriliyor..

Hoogerbeets’in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor..

Frank Hoogerbeets’in depremleri tahmin etmek için gezegenlerin ve ayın poziayonuna baktığını dile getirdi. Özel olarak gelişirdiği Solpage adlı bir bilgisayar programı ile gelirlediği geometri kritik bir hal aldığında deprem saati ve uyarısı verdiğini söyledi.

Hoogerbeets, gezegenlerin deprem ile ilişkisini böyle açıklıyor. “Gezegenler, Ay ve Dünya birbirleri arasında spesifik bir geometri hizasına geldiğinde bu büyük depremlerin habercisi olabiliyor. Ancak bu aynı zamanda Dünya’nın kabuğunun durumuna da bağlı. Dünya kabuğu üzerinde, yani tektonik plakalar arasında bir stres meydana geliyor. Bu da depremi tetikliyor.” dedi.

Ayrıca İlgili gezegenlere ve Ay’ın konumuna göre bir tahmin yapılabileceğini söylüyor.

Depremi tetikleyen unsurları ise Hoogerbeets şöyle açıklıyor; “Şimdiye kadar yapılan gözlemler, elektromanyetik olayların gezegenler ve Ay arasındaki spesifik geometrilerin bir sonucu olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Gök cisimlerini dinamolar olarak düşünün. Döner ve elektromanyetik dalgalar oluştururlar. Elektromanyetik olaylar meydana geldiğinde, doğrudan atomik seviyede bir etki yapar. Moleküller tektonik plakalar arasında kritik bir şekilde sıkıştırıldığında bir noktada stres meydana gelir. Dengeyi yeniden sağlamak için doğanın doğal bir tepkisi olan deprembiçiminde salınır (stres salınımı). Bu gerçekleştiğinde, genellikle Dünya yüzeyinden daha fazla miktarda elektron salınır ve sismologlar bunu bilir. Ayrıca serbest elektronları yaklaşmakta olan daha büyük bir depremin işareti olarak ölçer.”