Gündem

Son dakika depremler… Çankırı Çerkeş Depremi Ankara'yı da Salladı!

İç Anadolu Bölgesi sabaha depremle uyandı, Çankırı’da gerçekleşen depremler çevre illerde de hissedildi. İlk depremin büyüklüğü 4.7 olarak ölçülürken ikinci deprem 4.8 olarak hissedildi. Saat 14.46 da yeni bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4.3 şiddetinde olup depremin merkez üsssü Çankırı’nın Çerkes ilçesi olarak açıklandı.

Çankırı’nın Çerkes ilçesinde bu sabah peş peşe iki depremin meydana geldiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkeş ilçesinde, saat 09.00’da 4,7 büyüklüğünde, 09.03’te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

Kandilli revize etti

Kandilli Rasathanesi ise depremlerin büyüklüğünü 4,9 ve 5,1 olarak revize etti.

Deprem sonrası vatandaşların büyük panik yaşadığı ve evlerini terk ettiği öğrenildi.

BİR DEPREM DAHA

Aynı ilçede 14.46 itibariyle 4.3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Çankırı 4,7 ve 4,8 ile sallandı. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre yaşanan depremler saat 09:00 sularında meydana geldi. Çerkeş baştan olmak üzere peş peşe gerçekleşen depremden Atkaracalar ve Kurşunlu ilçeleri etkilenirken deprem Ankara’dan da hissedildi. A Haber canlı yayınına telefonla bağlanan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş deprem bölgesindeki son durumu aktardı. Depremin kırsal kesimde etkili olduğunu ifade eden Vali Aktaş, yıkılan ve zarar gören binanın olmadığını, insanların yaşadığı bölgelerde bir sorun olmadığını söyledi. Öte yandan Vali Aktaş, AFAD ekiplerinin bölgede olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkes ilçesinde, saat 09.00’da 4,7 büyüklüğünde, 09.03’te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi. İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

DEPREM ANKARA DA HİSSEDİLDİ
Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi. Çankırı Belediye Başkanı yaptığı açıklamada bölgede olumsuz herhangi bir vaka olmadığını bildirdi. Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin de depremde herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

SON DAKİKA DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

Son dakika depremler... Çankırı Çerkeş Depremi Ankara'yı da Salladı!