Gündem

Son Dakika! Ekmek Zammı Mahkemeye Taşınıyor

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında dava açarak ekmek zammının geri alınması için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. 

İstanbul’da Zamlı Ekmek Fiyatları 1,50 Lira Olmuştu

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı dün yapmış olduğu açıklama ile zorunlu maliyet artışlarını gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına zam yapıldığını duyurmuştu. Yapılan zam açıklamasının ardından ekmeğin fiyatı 0,25 kuruş zamlanarak 1,25 lira yerine 1,50 liradan satılmaya başlandı. 

Balcı yapmış olduğu açıklamasında ekmek fiyatlarına 2 yıldır zam yapmadıklarını, ancak maliyetlerin sürekli yükselmeye devam etmesi nedeni ile artık zam yapılmasının kaçınılmaz bir hal aldığıın söyleyerek ekmek fiyatına yüzde 15 zam yaptıklarını duyurmuştu. 

Halil İbrahim Balcı zamlı ekmek fiyatları için ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacağını söyleyerek “Bu demek değildir ki bütün vilayetlerde ekmek kilogramı 5 lira 75 kuruş olacak. Nasıl bugün 52 vilayette 5 liradan satılıyorsa, diğer vilayetlerde bunun altında satılıyorsa, illerdeki maliyet hesapları ona göre yapılacak. Ama bir gerçek varki Türkiye’nin hiçbir yerinde kilosu 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak.” demişti. 

Kamupersoneli.net