Gündem

Son dakika! Ermenistan, Azerbaycan’a füze ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Karabağ gerilimi büyüyor. Daha önce Azerbaycan’daki sivilleri hedef alan Ermenistan’ın bir saldırı daha gerçekleştirdiği öğrenildi. Azarbaycan’dan gelen son dakika haberine göre Ermenistan tarafından ülkenin ikinci büyük şehri Gence’ye roketlerle saldırı gerçekleştirildi. Bir binaya isabet eden roket saldırısı sonucu ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Meydana gelen son olay hakkındaki açıklamayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev yaptı. Hacıyev Ermenistan tarafından atılan 4 füzenin şehre isabet ettiğini duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı doğrulayarak, ilk belirlemelere göre saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Son dakika! Ermenistan, Azerbaycan’a füze ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var

22 kişi öldü 74 kişi yaralandı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Twitter hesabından Azerbaycan’ın Terter, Beylegan bölgeleriyle Gence kentine yönelik Ermenistan saldırılarında şimdiye kadar toplam 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 74 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Çatışma bölgesi genişliyor

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, “Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika! Ermenistan, Azerbaycan’a füze ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Karabağ Azerbaycan’ındır

Cephede emin adımlarla ilerleyen Azerbaycan, Ermenilerin işgal ettiği toprakları geri almaya başlamış; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Twitter hesabından “Madagiz’de Azerbaycan bayrağı dikildi. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan’dır.” paylaşımında bulunmuştu.

Son dakika! Ermenistan, Azerbaycan’a füze ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Ermenistan zararlı çıkıyor

Azerbaycan ordusu, çatışmaların yaşandığı bir haftalık süreçte Ermenistan’ın 230 tank ve zırhlı aracını, 250 top ve füze sistemini, 38 hava savunma sistemini, 10 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 7 mühimmat deposunu, 130’dan fazla askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha ettiğini duyurmuştu.

Ermenistan Azerbaycan gerilimi nedir?

20 yılı aşkın süredir devam eden Ermenistan Azerbaycan geriliminin sebebi Dağlık Karabağ olarak ortaya çıktı. Sovyet Birliği’nin dağılmasının ardından Karabağ Ermenileri, Karabağ’ın Sovyet Azerbaycan’dan Sovyet Ermenistan’a geçmesi gerektiğini talep ettiler. Bu nedenle iki ülke arasında gerilim arttı ve sık sık çatışmalar meydana gelmeye başladı.