Gündem

Son Dakika ! Eski Cumhurbaşkanı Gül'ün Yaveri İsmail Güneşer'e Ağırlaştırılmış Müebbet

Bolu’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaverliğini de yapan, Bolu 2’nci Komando Tugayı eski komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Ağırlaştırılmış Hapis Cezası

Tuğgenerel İsmail Güneşer ile birlikte, Tugay Kurmay Başkanı Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ta FETÖ soruşturması kapsamında ‘anayasa ihlali’ konusunda ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

7 Sanık Beraat Etti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunda tutuklama kararı alındı.

Son olarakta bugün dava sonucunda eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaverliğini de yapan İsmail Güneşer, Veli Ceylan ve Nuri Kıyak ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı ve yanlarında dava da yer alan 7 sanık beraat etti.

Herkesin Hakkını Helal Etmesini İstiyorum

Duruşma sırasında mahkeme heyetinin sanıklara son sözlerini sorması üzerine Güneşer’den şu açıklamalar geldi;

“Kumpası düzenleyen 3 albay bizi bir mezar içerisine bıraktılar bizi buradan çıkarmak sizlerin elinde. Bugüne kadar biz bu kumpasın ayak izlerini sizlere göstermeye çalıştık. Ben hiçbir zaman mal mülk ya da mevki için mükaddes bildiğim değerleri ayaklar altına almadım. Bugün heyetin vereceği kararı vizicdanınızla veriyorsanız katılıyorum. Biz komandolar olarak her operasyon öncesinde helallik alırız. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum.”

Suçsuz Olduğunu Savundu

Yarbay Veli Ceylan son sözlerinde suçsuz olduna dair beyanlarda bulundu.

Karar Ne Çıkarsa En Doğru Olacağına İnanıyorum

Yüzbaşı Nuri Kıyak ise söyle dedi;

“Bir hatamız varsa bu suçsuzluğumuzu ıspatlamaya çalışmaktan kaynaklanıyor. Bundan sonra karar sizin, bağımsız ve tarafsız mahkemelerin. Bu mahkemelerin temsilcileri olan sizlerin en doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Fetoyu bu gunlere getirenler hala devletin basında bu adamların ne suçu var