Gündem

Son Dakika Haberi : Özgecan Aslan'ın Katilinin öldürülmesiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklama Yaptı

Son dakika Haberleri: Özgecan Aslan’ın Katilinin öldürülmesiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 2 Cezaevi Müdürü ile 3 Görevlinin açığa alındığını dile getirdi. Özgecan Aslan’ın katili ve babası dün kaldıkları cezaevinde silahla vurulmuş. Özgecan Aslan’ın katili olan cani olay yerinde kan kaybından can vermiş, babası ağır yaralanmıştı. Adana F Tipi yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversiteli Özgecan’ın katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ve Babası cezaevinde silahla bir hükümlü tarafından vuruldu. Hükümlü infaz koruma memurunu 2 saat süreyle rehin aldı ve Suphi Altındöken’in ölümüne kadar yardım gelmesini engelledi.

2 Cezaevi Müdürü ve 3 Görevli Açığa Alındı

Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ olayla ilgili müfettişler ve cumhuriyet savcılarının derhal soruşturma açtığını belirtti  ve bahsi geçen soruşturmanın sonucunda 2 cezaevi müdürü ve 3 görevlinin açığa alındığını dile getirdi. Özgecan’ın katilini silahla vurarak öldürüp, özgecan’ın katilinin babasını da yaralayan hükümlü silahı cezaevinin tuvaletinde bulduğunu ifade etmişti.

Çok Ciddi Güvenlik Tedbirleri Var


Olayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan 1 infaz koruma memurundan veya diğer 1 çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Soruşturma bütün detaylarıyla şu anda sürüyor. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kamu haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam ediniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden ücretsiz indirerek söz konusu son dakika haberlerini, gündem haberlerini, ekonomi haberlerini her yerde takip edebilirsiniz. Kamupersoneli.net forumlarını ziyaret edebilir, ücretsiz üyelik alabilir, aldığınız ücretsiz üyelik üzerinden tartışmalara katılabilir, yeni başlıklar açabilir , soru, görüş ve şikayetlerinizi forum yönetimi ve diğer ziyaretçilerimize forum aracılığıyla bildirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net