Gündem

Son Dakika!! Hatay'da Patlama: 1 Şehit

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekipleri, “can salı” adı verilen botta inceleme yaptığı esnada bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında  bir asker şehit oldu, bir balıkçı da yaralandı.

Alınan son bilgilere göre, Samandağ Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, “can salı” adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığının ihbarını alan sahil güvenlik ekipleri olay yerine sevk edildi.

Sahil Güvenlik Ekipleri, ihbar edilen botta inceleme yapmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada bir asker şehit oldu, ihbarda bulunan balıkçı ise olaydan yaralı olarak kurtuldu.

Olayın ardından Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığına geldi.

olay sonrasında Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Vali Topaca’nın Açıklamaları

Vali Topaca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, patlamanın sabah saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Saat 08.00 civarında bir balıkçı teknesinden, 3-4 kilometre açıkta, “can salı” adı verilen, gemilerde olan ve batma anında otomatik açılan küçük bot görüldüğüne dair ihbar geldiğini belirten Vali Topaca, şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyor. Tabii vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette iki kişiyi yokluyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları anlaşılıyor. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere cumhuriyet savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle çekilmek istenirken o an patlama yaşanıyor.

Bir askerimiz olay esnasında şehit oldu, Askerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. dedi

Olayı ihbar eden balıkçının da patlama anında teknesiyle bölgede yer aldığını, sahil güvenlik ekiplerine yardım ettiğini aktaran Vali Topaca, patlama anında yaralanan balıkçının hastanedeki tedavisinin devam ettiğini anlattı.

Can salındaki iki kişinin cesetlerinin bulunması ve limana getirilmesiyle ilgili delil toplama faaliyetlerinin devam ettiği bilgisini veren Vali Topaca, patlamada şehit olan askere Allah’tan rahmet, olayda yaralanan balıkçı ve diğer askerlere de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara