Gündem

Son dakika herkesi korkutan açıklama! Kötünün kötüsü olacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında dünyanın birçok ülkesinde tehlikeli tırmanış hız kesmeden devam ediyor.

VİRÜS HALK DÜŞMANI OLMAYA DEVAM EDİYOR

“Dobra olmak gerekiyorsa çok fazla ülke yanlış istikamete gidiyor.” diyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Virüs bir numaralı halk düşmanı olmaya devam ediyor. Temel prensipler takip edilmezse, bu salgın gittikçe kötüleşecek, kötünün kötüsü olacak.” ifadelerini kullandı.

HASTANE ODALARI TEKRAR DOLUYOR

Ayrıca, “Dünyanın birçok ülkesinde artık vakalarda tehlikeli artışlar görüyoruz ve hastane odaları tekrar doluyor. ” diyen Ghebreyesus, “Birçok ülkenin riski azaltmak için kanıtlanmış önlemleri uygulamadığı veya takip etmediği için kazanımlarını kaybettiği görülmektedir.” dedi.

Son dakika herkesi korkutan açıklama! Kötünün kötüsü olacak

KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ OLACAK

DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, “Dobra olmak gerekiyorsa çok fazla ülke yanlış istikamete gidiyor. Virüs bir numaralı halk düşmanı olmaya devam ediyor ancak birçok hükümet ve halkın eylemleri bunu yansıtmıyor. Virüse ilişkin tek amaç enfekte olmuş kişileri bulmak. Liderlerden gelen karışık mesajlar salgına ilişkin en önemli unsur olan güveni baltalıyor. Temel prensipler takip edilmezse, bu salgın gittikçe kötüleşecek, kötünün kötüsü olacak. Ama bu şekilde olmak zorunda değil.” şeklinde konuştu.

ESKİ NORMALE DÖNÜŞ OLMAYACAK

Liderleri, hükümetleri ve tüm insanları “salgının yayılması zincirini kırmak için” ellerinden gelen her şeyi yapmaya davet eden Ghebreyesus son olarak, “Sizinle dürüst olmak istiyorum; öngörülebilir bir gelecek için ‘eski normal’e dönüş olmayacak.” dedi.