Gündem

Son Dakika! Hükümetten Beklenen Ramazan Bayramı Tatili Açıklaması Geldi

Ramazan Bayramı tatili için ne yazık ki beklenen müjdeli haber gelmedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladığı basın toplantısında tatil konusuna da açıklık getirdi. Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonuna denk geldiğini belirten Bozdağ bu nedenle hükümet olarak tatilin uzatılmasına gerek olmadığına karar verdiklerini söyledi. 

Memurlara Bayramda İdari İzin Verilecek Mi?

Başbakan Yardımcısı Bozdağ yapmış olduğu açıklamada değerlendirmelerin sonucunda memura idari izin verilmesine gerek olmadığı kanaatinin oluştuğunu söyleyerek “Çünkü, Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil alma gereği duymamıştır” dedi. 

Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Yapılan açıklamanın ardından Ramazan Bayramı tatil süresi de kesinleşmiş oldu. Buna göre çalışanlar 14 Haziran Perşembe günü yarım gün çalışacak. Yani arefe günü tam gün tatil olmayacak ve yarım günlük bir mesai yapılacak. Ardından 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günleri de tatil olacak ve çalışanlar 18 Haziran Pazartesi günü iş başı yapacak. Kaynak: kamupersoneli.net