Gündem

Son dakika İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge: Bakanlık onlar için de harekete geçti!

Koronavirüs kapsamında önlemler arttırılmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın son olarak hazırlayıp, 81 İl Valiliği’ne göndermiş olduğu genelgenin konusunu sokak hayvanları oluşturuyor. Bakanlık, bugüne kadar salgının yayılmasını engellemek amacıyla pek çok yeni tedbir ve önlem alındığını açıkladı.

SOKAK HAYVANLARI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar sosyal izolasyonu minimuma indirmek için çeşitli tedbirleri hayata geçirdiğini ifade etti. Ancak Türkiye’nin ve dünyanın son zamanlarda büyük bir mücadele içerisine girdiği koronavirüs yüzünden sadece insanların değil aynı zamanda sokak hayvanlarının da olumsuz etkilendiği vurgulandı. Sosyal izolasyonun en aza indirilmesi için insan yaşamına getirilen kısıtlamalar sebebiyle, sokak hayvanlarının yiyecek ve mama bulma konusunda zorluk yaşadığı ifade edildi.

Son dakika İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge: Bakanlık onlar için de harekete geçti!

İLGİLİ TÜM KURUMLARA GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlamış olduğu genelge, vali, kaymakamlıklar ve yerel yönetimler en başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına da gönderildi. Gönderilen genelgede, gerekli olarak kurumlarla bağlantıya geçilerek, sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli bütün tedbirlerin alınması istendi.

TESPİT EDİLEN NOKTALARA MAMA BIRAKILACAK

Bakanlığın verdiği talimata göre, başta tüm hayvan barınakları olmak üzere, belirlenen tüm park, bahçe gibi alanlara düzenli olarak mama, yiyecek, su ve yem bırakılacak. Vatandaşların da bu konudaki hassasiyetleri arttırılacak, tüm alanlar sürekli dezenfekte edilecek.

Son dakika İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge: Bakanlık onlar için de harekete geçti!